De la Selva de Mar a somiar en marcar gols al parquet del Palau Blaugrana

Quim Gassó fitxa pel filial del Barça de futbol sala set anys després d'haver jugat al futbol base del Llançà i de fer el pas al futsal «per hobby»

Quim Gassó, a la dreta, en un partit amistós d’aquest estiu amb el Barça Atlètic. | FCB

Quim Gassó, a la dreta, en un partit amistós d’aquest estiu amb el Barça Atlètic. | FCB / LLUÍS RIBERA. lA SELVA DE MAR

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Quim Gassó té 21 anys i aquest estiu ha fitxat pel filial del FC Barcelona de futbol sala, equip de la Segona Divisió. És de Barcelona, però està estretament lligat a l’Alt Empordà des que era petit. La família té la segona residència a la Selva de Mar, on encara es continua escapant, i les seves dues germanes s’han establert a la comarca, a Lladó i a Garriguella. Gassó, a més, va jugar al futbol base del CE Llançà durant cinc temporades sota les ordres de Miquel Rivas.

Les bones actuacions de Gassó, la temporada passada, amb el CN Sabadell, de Segona Divisió B, li han permès fer el salt a la categoria de plata amb el Barça Atlètic. «Fitxar pel Barça és el somni de tot nen. La veritat és que em va sorprendre molt, sempre recordaré el dia que m’ho van proposar. La decisió per mi va ser molt fàcil i no m’ho vaig haver de pensar gens».

L’ala esquerra barceloní entrena cada dia –entre setmana– amb el filial del Barça, al pavelló de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, de Sant Joan Despí, on també hi disputen els partits oficials. El primer equip, dirigit per Jesús Velasco, competeix com a local al Palau Blaugrana. De moment no ha tingut l’oportunitat d’exercitar-se amb l’A, però confessa que «és un altre objectiu que tinc». Dels jugadors de la primera plantilla té com a principal referent el brasiler Dyego Henrique Zuffo.

El seu entrenador és Sergi Altisent, que té com a tècnic ajudant el mític exjugador del primer equip Fernandao. L’objectiu del Barça Atlètic és assolir la permanència i, com a tot filial, poder nodrir el primer equip. El debut serà aquest dissabte 23 de setembre (17 h) a casa davant el Leganés i a la lliga s’enfrontarà a rivals com el Llevant –descendit de Primera– i el Betis.

Estudiant de Sociologia

Gassó es defineix com un jugador «ràpid, potent, amb un bon u contra u i amb bon xut». Explica que la temporada passada, amb el CN Sabadell, en el seu primer any al club, «em vaig sentir recolzat en tot moment. Vam jugar el play-off d’ascens. En l’àmbit personal no va ser la meva millor temporada golejadora, però vaig sacrificar-me molt en defensa i vaig acabar marcant 21 gols».

Amb pocs anys ha passat de jugar a la gespa de Llançà al parquet blaugrana. Com va ser el pas d’una modalitat a l’altre? «Quan tenia 15 anys, i després de patir un mal any a l’Europa per les lesions, vaig decidir anar a jugar (a futbol sala) amb els meus amics, més com a hobby. I al final va resultar que m’apassionava més que el futbol gespa». També ha defensat els colors del FS Eixample i de l’Hospitalet BellSport. Gassó viu a prop de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i compagina l’esport amb els estudis: està cursant un grau de Sociologia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Gassó -a sota, a l'esquerre- quan jugava al Llançà

Gassó -a sota, a l'esquerre- quan jugava al Llançà / Emporda.info

Un jugador que en el Llançà «feia coses diferents de la resta»

Quim Gassó va jugar sobre la gespa del camp municipal de Les Planes, de Llançà, durant cinc temporades, fins al 2016. Ho va fer en les categories benjamí, aleví i infantil, a les posicions de davanter, mitja punta i interior. El seu entrenador en aquest període va ser el figuerenc Miquel Rivas, que recorda que era un jugador «amb un talent innat, feia coses diferents de la resta, com per exemple en els regats, l’última passada i la finalització. Era un jugador petit, però molt hàbil, generós i competitiu, el gaudia veient-lo entrenar i jugar».

Al Llançà, Gassó només hi entrenava els divendres, ja que, com ara, vivia a Barcelona. «Baixava els caps de setmana a la Selva de Mar i aprofitava per jugar amb el Llançà». Durant la setmana, entrenava amb un equip de futbol sala barceloní. L’exentrenador de la FE Figueres, Roses, Sant Miquel de Fluvià, Bàscara i Navata, entre altres, es mostra «orgullós» pel fitxatge de Gassó pel Barça B perquè «amb humilitat, treball, esforç i sacrifici li ha arribat el seu premi».

El futbolista barceloní explica que l’etapa a Llançà la recorda «amb molta estima, vaig ser molt feliç. Vaig jugar-hi cinc anys i en dos vam ascendir de categoria». Gassó va deixar el Llançà quan tenia 14 anys per anar a l’Europa, en categoria cadet.