El figuerenc Pere Ansón es penja la plata per relleus al Campionat d'Espanya

El jove nedador figuerenc es proclama subcampió absolut dels 4x100 metres estils a Màlaga i frega el podi en els 100 i els 200 metres braça

Pere Ansón, amb la medalla de plata estatal, a Màlaga. | CEDIDA

Pere Ansón, amb la medalla de plata estatal, a Màlaga. | CEDIDA / LLUÍS RIBERA. FIGUERES/MÀLAGA

Lluís Ribera

El nedador figuerenc Pere Ansón Barrientos es va proclamar, el cap de setmana passat a Màlaga, subcampió del Campionat d’Espanya Open absolut a la prova dels relleus 4x100 metres estils. El competidor altempordanès de 18 anys ho va assolir amb el CN Sant Andreu i al costat dels companys Alberto Hernández, Pol Ferret i Gerard Hernández. L’equip barceloní només va ser superat pel Real Canoe amb set segons de diferència. A la prova de relleus, Ansón va aconseguir la seva millor marca en 100 metres braça amb un temps d’1:03:81.

El nedador format al Club Natació Figueres i al Grup d’Esports Nàutics de Roses va participar en tres proves més en el Centro Inacua de Màlaga, amb opcions de pujar al podi en la seva categoria. En 200 metres va obtenir el 14è lloc de la classificació general i el 6è en la categoria absolut jove, que inclou nedadors nascuts entre el 2004 i el 2003 -Ansón, és del 2004. En aquesta modalitat va aconseguir la millor marca amb 2:22:53.

D’altra banda, en 100 metres braça va ser 22è de la general i 7è absolut jove, mentre que en 50 metres braça va ser 42è de la general i 13è absolut jove.

Bronze a l’estatal júnior

Aquest és un dels guardons més importants en la carrera d’Ansón, que també ha destacat en altres campionats estatals. L’any passat, a Torremolinos (Màlaga), es va penjar el bronze en el Campionat d’Espanya júnior en 100 m braça. El figuerenc també ha nedat en diferents proves de la Copa d’Espanya de Divisió d’Honor.