La Jonquera es complica l’accés a la promoció d'ascens a Primera Catalana

Perd un partit clau amb el Torroella (1-2) i té el «play-off» a sis punts

La Jonquera va cedir a casa davant el Torroella de Montgrí.

La Jonquera va cedir a casa davant el Torroella de Montgrí. / JOSEP RIBAS

Emporda.info

A Segona Catalana, el cap de setmana passat l’AE Roses descansava i ha vist com el Torroella de Montgrí, ara amb un partit més, li prenia la primera plaça. Els torroellencs s’han situat com a líders provisionals després de superar la Jonquera (1-2), que veu com l’accés al play-off per pujar a Primera Catalana se li complica. Només els tres primers de cada grup gironí disputen la promoció i ara els d’Arnau Liesa són quarts, a sis punts de distància i quan queden cinc partits per disputar.

Patrick, en una jugada del Marca de l’Ham-Begur (0-5). | LLUÍS RIBERA

Patrick, en una jugada del Marca de l’Ham-Begur (0-5). | LLUÍS RIBERA / redacció. figueres

Tot i avançar-se amb un gol d’Edgar Almendros (52’) després d’aprofitar un rebuig del porter a xut de Sergi Pascual, els alberencs es van deixar remuntar (58’ i 78’). A la Jonquera només li queda un duel contra els rivals directes: el darrer, contra l’AE Roses, el 12 de març. El Begur també està immers en la lluita i va donar un pas endavant amb la victòria clara al camp del Marca de l’Ham (0-5), que davant l’afició va presentar els equips del club i la nova gespa.

El Viladamat haurà de remar

El duel altempordanès de la jornada entre Viladamat i Empuriabrava-Castelló (2-3) es va decantar pels de Xavi Agustí, que va celebrar el primer triomf com a entrenador de l’equip. Els costaners portaven vuit jornades sense conèixer la victòria i va trencar la ratxa amb gols de Toni Ruedas (28’), Diego Soria (56’) i Alejandro Montoro (58’) -Gerard Verdaguer (43’) i Oriol Guerrero (84’) van marcar pels viladamatencs. Aquesta derrota deixa els de Botxi últims de la primera fase i hauran de remar de valent per salvar la categoria.

L’Empuriabrava-Castelló i la Jonquera disputaran el duel comarcal de la propera jornada, aquest dissabte (16 h) al Camp de Futbol Iñaki Fernández.