La setena edició del Figueres Cup, organitzat pel Club Gimnàstica Rítmica Figueres, tenia l'objectiu d'internacionalitar-se encara més, i així ho va fer, ja que més de mil gimnastes provinents de 15 països diferents van oferir el seu repertori -tant en conjunt com en individual- el cap de setmana passat, al pavelló Roser Llop de Figueres.

Pel que fa a la logística, el Figueres Cup va anar d'allò més bé, i va aconseguir un èxit de públic al llarg dels dos dies que va durar. Respecte a edicions passades, va tenir més participants, va comptar amb grans gimnastes, l'ambient va ser més acollidor, els resultats dels de casa van millorar, i tots els punts en general van ser millors: «Va anar tot molt i molt bé», afirma la directora del club i organitzadora de l'esdeveniment, Gemma Torrent.

Ara bé, «hem de plantejar-nos el futur, ja que suposa molta feina; si creixem, que sigui de manera controlada», afirma Torrent, perquè el certamen és cada vegada més internacional, i gran part de les delegacions ja han confirmat la presència per a l'edició de l'any vinent. El bon treball implica èxit, però l'èxit suposa més feina i més diners per a un club amateur que viu del seu dia a dia. En aquest sentit Torrent ho té molt clar: «Depenem de les institucions (Diputació i Generalitat) si volem fer un altre pas endavant en la vuitena edició del Figueres Cup perquè el club no pot assumir-ho».

2020, canvis assegurats

L'edició número vuit del Figueres Cup tindrà, de ben segur, canvis, ja que és molt possible que el certamen «passi a tenir tres dies i no dos, i que tingui més d'una seu i no només Figueres; en els pròxims tres mesos hem de decidir què volem», explica Gemma Tor­rent.

El que sí que és segur és que «no som una empresa creadora d'esdeveniments, malgrat que més d'una ciutat ens ha trucat i ens ha ofert diners perquè instal·lem la competició allà; la situació és complexa», afirma Tor­rent.

Torrent també té molt clar que no vol marxar de Figueres, però no tanca la porta a cap canvi, «hi ha molts factors en joc, com el creixement previst d'un 25% de la participació de gimnastes per a l'edició del 2020».

També ha canviat el paradigma del torneig. «Si abans ens servia per ajudar econòmicament les famílies per a les competicions de tot l'any, ara implica que el club hi posi diners de la seva butxaca...», conclou Torrent.