Després d'un mes i escaig treballant sense fre, i amb l'accelerador posat, tot comença a rutllar. Si més no, a tenir cara i ulls. Un pas molt important, sobretot tenint en compte que fins fa quatre dies el projecte ni existia. Arran del trencament de filiació amb el Girona i tot el que això comportava -quedar-se sense equip per al retorn a Tercera-, el Peralada ha demostrat que a còpia d'esforç i dedicació res és impossible. S'hi ha de creure fermament, això sí.

El director esportiu Nitus Santos i el tècnic Albert Carbó han treballat plegats per atraure futbolistes de proximitat amb experiència a la categoria que permetin tenir un equip competitiu, capaç de dir alguna cosa davant dels més forts del grup. Els primers serrells es podran veure aquest dimarts en la prometedora estrena de l'equip contra tot un Primera Divisió. El partit amistós contra l'Espanyol al Municipal (19.30 hores) donarà el tret de sortida al nou Peralada amb la presentació oficial del primer equip. L'aleví Biel Vargas, operat del cor, serà l'encarregat de fer la sacada d'honor.

Carbó va iniciar els entrenaments dijous passat «amb 10 futbolites del primer equip i 4 juvenils». De moment, els verd-i-blancs han donat l'oportunitat a Aleix Caball, Biel, Pascu i Arnau Ortiz. D'altra banda, Toni Cunill, Sergi Romero i Ritxi Mercader van tornar diumenge de vacances i podran estrenar-se avui, dimarts 16, contra l'Espanyol juntament amb les darreres incorporacions: el lateral Carles Puig, el migcampista Ivan Amoedo i el porter Rubén Sánchez -tots tres procedents del Girona. El Peralada ha iniciat la pretemporada amb 14 jugadors del primer equip i és conscient que tindrà «una plantilla curta, però amb potencial».

El tècnic està satisfet amb l'equip: «La majoria té molts minuts a Tercera i són futbolistes que encaixen perfectament amb el que volem realitzar. Els més joves han sortit del futbol base del Girona. Arriben amb moltes ganes de sumar, guanyar-se un lloc i créixer a la categoria. Haurem d'aspirar a fer una bona temporada. Hem fet un equip competitiu, amb jugadors de la zona, compromesos i que creuen en el projecte. A partir d'aquí, hem de treballar des del minut u per arribar a la primera jornada sumant de tres en tres».