Entre aquest diumenge dia 29 d’abril i el divendres 4 de maig, es disputarà la Titan Desert, al Mar­roc, considerada com la prova de bicicleta de muntanya més dura del món i que constarà de 619 km dividits en sis etapes. Dels 600 participants, 33 seran gironins -és la tercera província de l’Estat espa­nyol amb més presència- i, d’aquests, n’hi ha sis d’apuntats de l’Alt Empordà. Les muntanyes de Boumalne Dades, Maadid i el desert d’Erfoud seran zones que posaran a prova l’avinyonenc Jordi Pereira, el figuerenc Jaume Pereira, el castelloní Jordi Daniel Muntada, el fortianenc Alberto Carrón, el navatenc David Mañach i el rosinc Roger Lacaci.

D’aquests, un dels que sap de què va la prova és Carrón, finisher en l’edició de l’any passat. Per a d’altres, serà tota una aventura, com Jaume Pereira: “Per mi, serà l’experiència més important de la meva carrera, és la cursa en què més esforços he invertit i que més bé m’he preparat”, comenta un cor­redor que, juntament amb el seu germà Jordi, ja sap què és anar en ultres, com la Non Stop Madrid-Lisboa i Barcelona-Sant Sebastià o el Mundial de resistència de 24 hores d’Itàlia.

Jaume Pereira, que al darrere compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, vestirà el mallot d’Edibikes, així com Carrón, Mañach i Muntada. Jordi Pereira, mentrestant, competirà amb Linbikes-Megamo-Skoda Grup Auto.

Una prova amb adeptes locals

Durant els darrers anys, en la Titan Desert hi han pres part altres corredors altempordanesos, com l’escalenc Marc Trayter, el figuerenc Gabi Díaz, el santperenc Marc Solà i els castellonins Savi Canet, Marc Comamala i Vicenç Gusó, entre d’altres.