El Centre Cultural La Mercè de Girona va acollir ahir la cinquena edició de la gala Girona és Esport, que es va haver d'ajornar el 30 de juny passat a conseqüència de l'excepcional tempesta que va col·lapsar la ciutat aquell dia.

Com era d'esperar, el Girona FC va ser el club més guardonat després de firmar una temporada històrica amb l'ascens a Primera Divisió. El jurat va reconèixer la candidatura dels quatre jugadors gironins del Girona FC, formada per Eloi Amagat, Àlex Granell, Pere Pons i Sebas Coris, com a millors esportistes absoluts de la temporada 2016-2017 de les comarques gironines. L'entitat de Montilivi també va rebre el Premi Diari de Girona com a millor equip del curs, guardó que enguany va tenir poca discussió entre els 30 membres del jurat, després de l'ascens a Primera Divisió. Precisament, l'organització dels premis va voler fer un reconeixament a l'equip blanc-i-vermell projectant un vídeo que recollia la trajectòria que els ha portat a Primera. Finalment el Girona també va rebre el guardó Excel·lent de l'esport gironí que s'atorga a tots aquells equips de categoria sènior que han aconseguit l'ascens a la màxima divisió del seu esport, fet que el curs passat també van assolir el CH Palafrugell ascendint a l'OK Lliga i el Club Escacs Olot.

A la conclusió de la gala, el president del Girona FC, Delfí Geli, va reconèixer a aquest diari que «aquesta temporada hem aconseguit una fita molt important. Aquests premis són un reconeixament que fa que tothom que està vinculat amb l'esport gironí estigui orgullós del Girona i de l'ascens». En aquest sentit, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, admetia que «aquest reconeixement», fent referència al Girona, «és més que merescut. És un triomf de la ciutat». L'acte va arrencar amb un emotiu aplaudiment per recordar Lluís Masberenguer, tota una institució dins del GEIEG, on era el cap de la secció de natació i waterpolo, i que malauradament va morir aquesta setmana amb només 48 anys.

El Salt Gimnàstic va rebre el premi a millor club després d'haver guanyat el Campionat d'Espanya de clubs en totes les categories, cosa que no havia succeït mai en els darrers 38 anys. El premi Ajuntament de Girona la millor directiu va ser per la presidenta del Club Bàsquet Quart, Eva Ribas. El premi al millor entrenador de la temporada, va ser triple i compartit entre Eric Surís, tècnic de l'Uni Girona; Ester Fàbrega i Ricard Planiol del CPA Olot; i Xavier Garcia del CH Palafrugell. Laia Vives, jugadora d'hoquei patins, esport del qual la passada temporada es va retirar després de quedar campiona d'Europa amb el Voltregà, va ser premiada com a millor esportista absoluta. Guillem Bosch (esquí) va ser escollit millor esportista de promoció masculí i Ariadna Garrasino (patinatge) i Jana Guardiola (gimnasta) de promoció femenina. El Premi Diputació de Girona va ser per a Joan Martínez en reconeixement a la feina feta durant més de seixanta anys en benefici de l'haterolfilia i del GEiEG, entitat a la qual ha estat sempre vinculat.

L'acte també va servir per lliurar els Premis Comarcals per donar rellevància a la tasca esportiva dels esportistes i clubs de cada territori. Els premiats d'enguany van ser l'atleta Eduard Hernández (Baix Empordà), CF Puigcerdà (Cerdanya), l'àrbitre Xevi Buch (Garrotxa), Fem a Quart (Gironès), l'atleta Jonathan Romeo (la Selva), Josep Vilà (Pla de l'Estany) i Yayoma Oncoswim (Ripollès). El premi Alt Empordà va quedar desert.