El davanter Ousmane Dembélé va evitar, en la presentació com a nou jugador del Barcelona, les comparacions amb l'exblaugrana Neymar, al qual considera com «un dels millors del món». Mentretant, ell admet que té encara camí per recórrer i millorar perquè «soc molt jove».

El jugador francès, la incorporació més cara de la història de l'entitat blaugrana, el fitxatge del qual s'ha tancat a canvi de 105 milions més 40 més en variables que percebrà el Borussia de Dortmund, no va voler comparar-se amb el jugador brasiler.

Dembélé, que ha signat un contracte de 5 anys amb una clàusula de rescissió de 400 milions d'euros, va assegurar en la seva estrena com a blaugrana que arriba al Camp Nou per «aprendre dels millors jugadors del món com Suárez i Messi». «Hi ha una gran diferència entre Neymar i jo. Ell és un dels millors jugadors del món i jo soc molt jove. Només tinc 20 anys. Intento créixer i he vingut en aquest gran club per créixer encara més», va destacar.

Al llarg de la roda de premsa una de les preguntes més repetides va ser en referència a la «pressió» que pot tenir després de la quantitat que ha desemborsat el Barcelona pel seu fitxatge. «No em posa pressió, és el mercat dels traspassos que s'ha tornat una mica boig. Tinc 20 anys i no presto atenció a aquestes quantitats», va subratllar.

En qualsevol cas, l'internacional francès té com a objectiu «aprendre» de Leo Messi i vol saber «com es comporta tant dins com fora dels terrenys de joc» el jugador argentí. «És un honor i un plaer tenir Leo Messi amb nosaltres, vull aprendre d'ell, perquè és el millor jugador del món i de la història del futbol. Estic molt content d'evolucionar en el seu equip. Vull aprendre molt d'ell i saber com es comporta dins i fora del camp», va dir. També confia que la presència al vestidor de dos compatriotes com Samuel Umtiti i Lucas Digne l'ajudin a tenir una millor adaptació al club.

Sobre les seves aptituds futbolístiques, Dembélé va explicar que pot jugar a les dues bandes i que sempre intenta utilitzar «indistintament» les dues cames, encara que prefereix portar la pilota amb el peu esquerre i disparar amb el peu dret. Abans de signar pel Barcelona, el jugador va haver de forçar la seva sortida i va estar diversos dies sense presentar-se en els entrenaments del Borussia de Dortmund.

«Tenia confiança i sabia que signaria pel Barça. Sabia que era una qüestió de dies o setmanes. Estic molt content de ser aquí. Les dues parts han acabat contentes i jo també, però ha estat un període delicat, sobretot perquè no estava jugant», va admetre. Finalment, el secretari tècnic del Barcelona, Robert Fernández, que va acompanyar Dembélé en la roda de premsa, va revelar que l'any passat, quan militava al Rennes, van intentar tancar la seva incorporació, però no van poder convèncer el jugador.

Fernández va afegir que el club blaugrana té la intenció que almenys «arribi un jugador més i, si és possible, dos» abans que el pròxim 1 de setembre es tanqui el mercat de fitxatges. «Estem treballant davant de qualsevol possibilitat», va insistir. El que ha quedat totalment descartat ha estat el migcampista del Niça Jean Michel Seri, que quan semblava que el seu fitxatge estava gairebé tancat el club blaugrana es va fer enrere. «És un bon jugador, amb unes bones condicions, però després d'haver estudiat el que volíem, les nostres prioritats estan en altres posicions», va apuntar Robert.