El pilot alemany de Ferrari, Sebastian Vettel, va aconseguir la victòria en el Gran Premi d'Hongria, disputat sobre el traçat d'Hungaroring, en la que era la cinquantena cursa amb l'escuderia italiana. Ferrari, amb la cursa, completava un cap de setmana fantàstic sobre el circuit hongarès, va aconseguir els dos primers llocs de l'engraellat de sortida el dissabte i les dues primeres posicions a la cursa, amb un Kimi Raikkonen que va secundar molt bé, en tot moment, Vettel.

Tot i això, Mercedes es manté al capdavant de la classificació de constructors (357 punts pels 318 de Ferrari); en la de pilots Sebastian Vettel amplia el seu marge d'un a catorze punts sobre el seu màxim perseguidor, Lewis Hamilton (202 per 188), mentre que Valtteri Bottas és el tercer pilot en discòrdia amb 169 punts.

La competició, ara, s'atura prop d'un mes, per retornar el proper cap de setmana del 25 al 27 d'agost al circuit d'Spa-Francorchamps, a Bèlgica.

Per Sebastian Vettel el d'ahir va ser «un gran dia». Va sortir des de la pole position i va ser el primer en creuar la bandera de quadrets, per aconseguir el seu segon triomf a Hungaroring. Tot i aquest triomf, el pilot va començar el dia amb un ensurt que va fer perillar la seva participació, però els mecànics de Ferrari van poder solventar un problema hidràulic en el seu monoplaça. Amb aquesta victòria Vettel suma quatre triomfs aquesta temporada.

Una característica important d'aquest Gran Premi és que la potència del motor és molt menys important que en d'altres traçats, la qual cosa explica la presència dels dos McLaren en el top-10. Fernando Alonso va aconseguir la sisena posició a la cursa, mentre que el seu company, Stoffel Vandoorne, va ser desè. No es van notar les limitacions que el monoplaça experimenta amb el motor Honda.

«Ens enduem el premi d'uns bons punts» va dir satisfet l'asturià, conscient que aquest és un dels pocs caps de setmana en el que es poden sentir «competitius».

Tot i les bones sensacions amb aquest traçat, els McLaren segueixen lluny dels llocs capdavanters, tornats a ocupar a Hungaroring pels dos pilots de Ferrari i els dos de Mercedes.

Durant les setanta voltes, els dos pilots de Mercedes van haver de veure, amb impotència, com els Ferrari restaven inabastables i s'havien de conformar amb veure com aconseguien el doblet, quedant Bottas en tercera posició i Hamilton fora del podi.

El madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso) va arrodonir el seu cap de setmana fins aconseguir la seva remuntada de la novena a la setena posició, seguit pel mexicà Sergio Pérez, vuitè, mentre que el seu company a Force India, Esteban Ocon. Menció especial per a Pol di Resta, que va completar la cursa després d'haver de substituir, ahir mateix, Felipe Massa, per una malaltia.