Albert Martí i Laia Pèlachs tornen a casa amb medalla. Els palistes del CN Banyoles van aconseguir fer-se amb una medalla cadascú al Mundial sub-23 que ahir es va cloure a la ciutat romanesa de Pitesti. Martí va aconseguir l'or amb el bot del K4, en la prova de 500 metres, mentre que Laia Pèlachs aconseguia la de plata a la mateixa distància, però amb un bot de K2.

Ambdós havien participat, també, en la jornada de dissabte, tot i que sense obtenir la recompensa aconseguida en la d'ahir. Martí participava, el dissabte, en el K2, en la distància de 1.000 metres, formant parella amb Pelayo Roza, però es van quedar a un graó del podi. Pèlachs, de la seva banda, quedava en sisena posició en el K4, 1.000 metres.

En la jornada d'ahir, el mal temps, sobretot el vent, que els havia fet la guitza el dissabte, es va calmar i van sortir a remar amb unes condicions immillorables.

Primer va ser el torn dels nois del K4 500, un equip en el que, a més de Martí, també hi havia Pelayo Roza (el seu company al K2), Juan Oriyés i Pedro Vázquez. S'havia fet un equip amb aspiracions de medalla i així ho van voler fer notar des del principi, remant a un alt ritme que els va portar al primer lloc a l'equador de la prova. Poc després, però, el bot bielorús va aconseguir desbancar-los de la primera posició, però en les darreres palades, el combinat espanyol va aconseguir transmetre tota la força a l'embarcació per aconseguir superar els bielorussos per només 56 mil·lèssimes (1:20.656 dels espanyols per 1:20.712 dels bielorussos). Va completar el podi el bot de Romania, a 88 mil·lèssimes dels guanyadors.

Pel que fa a Pèlachs, participava a la prova del K2 500 fent parella amb la gallega Camila Morison. Les palistes van passar a l'equador de la prova en quarta posició i, a partir d'aquí van iniciar una progressió que els va portar fins al primer lloc als 400 metres. Aquí, però, va aparèixer el bot de les poloneses Justyna Iskrzycka i Paulina Paszek, que van aconseguir superar-les i prendre'ls la medalla d'or per només 204 mil·lèssimes. En tercer lloc, van classificar-se les hongareses Fruzsina Racskó i Eszter Malcsiner, a més d'un segon de les guanyadores.

Es consoliden en l'elit

Aquestes medalles aconseguides en el darrer Mundial en el qual participen els dos palistes del CN Banyoles no fa més que consolidar-los a l'elit del piragüisme a nivell internacional. Martí, de 22 anys, ja compta amb metalls a mundials en categoria juvenil i sub-23, a més de victòries en proves de Copa del Món, mentre que Laia Pèlachs havia aconseguit prèviament una plata a la Copa del Món aquesta mateixa temporada.

Després d'aquesta prova, els palistes no descansaran i es concentraran a la localitat asturiana de Trasora el 10 i 11 d'agost pel selectiu de cara al Mundial absolut.