El brasiler Neymar va ser un dels jugadors més actius del Barça al clàssic de pretemporada que el seu equip va guanyar per 2-3 davant el Reial Madrid i en què ell va repartir dues assistències, les del primer i el tercer gol, entre els dubtes generats per la seva possible marxa al Paris Saint Germain.

Durant els últims dies, s'ha especulat amb una possible sortida al PSG, que estaria disposat a pagar la seva clàusula de rescissió de 220 milions d'euros per emportar-se'l a París. En declaracions al canal esportiu ESPN abans del partit contra el conjunt blanc, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va assegurar que si el jugador vol marxar, «pot pagar la seva clàusula».

Unes declaracions que fan intuir que el club ja dona per perdut el futbolista. Neymar, un cop finalitzat el partit contra el Madrid, no va pujar al mateix avió que la resta dels seus companys en direcció Barcelona, sinó que va agafar un vol direcció la Xina per complir amb uns actes publicitaris pactats des de fa mesos. La principal incògnita que es planteja en el proper capítol del cas és si aquest vol tindrà la tornada a Barcelona o anirà directament a París. El club francès vol oficialitzar el fitxatge avui o demà mateix per tancar aquesta carpeta, que serà, si no hi ha un canvi d'última hora, el traspàs més gran de la història del futbol. El Barça podria haver-se assegut a parlar amb el PSG per pactar un traspàs que es xifraria en més de 222 milions d'euros i que podria incloure algun futbolista a l'operació, com podria ser l'argentí Ángel Di María. De fet, el club blaugrana ja hauria començat a sondejar grans estrelles del futbol mundial per substituir Neymar, com podrien ser Coutinho, Griezmann o Dybala.

La possible marxa del brasiler va ser el principal focus d'un Clàssic atípic a Miami. En un duel de pretemporada on tots dos equips van oferir un bon espectacle, la mirada estava posada en l'encara jugador blaugrana, del qui els protagonistes del partit es van pronunciar sobre la seva situació. Un d'ells va ser el madridista Sergio Ramos, amb qui Neymar es va intercanviar la samarreta i van estar conversant, juntament amb Marcelo i Julio Baptista, durant més de 15 minuts al final del partit. El madridista va dir que la marxa del blaugrana cap a París seria «un problema menys» per als interessos del Reial Madrid. «Per a nosaltres ens treu un problema perquè en partits clau contra nosaltres no seria ell el que marcaria la diferència», va assegurar l'andalús.

També va dir-hi la seva des de zona mixta el croat Ivan Rakitic. Va assegurar que, si fos per ell, «tant de bo» que Neymar no se'n vagi del Barça, però que no ho sap, després que fa dos dies assegurés que creia que romandria al club català. «Pregunteu-li a ell, tant de bo que no, jo no ho sé», va assegurar Rakitic en zona mixta després del clàssic de pretemporada.

Valverde compta amb Neymar

L'entrenador del Barça, Ernesto Valverde, va dir després de la victòria contra el Reial Madrid que compta amb Neymar per a aquesta temporada i va recalcar que la seva possible sortida al PSG encara no s'ha produït, per la qual cosa tracta de parlar de coses que succeeixen. «Encara no ha succeït, esperarem», va dir Valverde en roda de premsa.

El tècnic va insistir que no vol especular amb Neymar fora de l'equip i per això va declarar que el veu exactament on el veia fa uns dies, al Barça. «Comptem amb ell i pensem que ens ha d'ajudar aquest any», va afegir.

La plantilla té tres dies de festa

Després d'aterrar procedent dels Estats Units ahir a la tarda a Barcelona, la plantilla blaugrana gaudirà de tres dies de festa, abans de tornar a entrenar-se dimecres que ve, ja amb els dos jugadors que falten per incorporar-se després de les vacances, Ter Stegen i André Gomes. El proper compromís que tindrà el Barça serà aquest divendres al camp del Nàstic de Tarragona. El proper dilluns, abans de la Supercopa, jugaran el Gamper contra el Chapecoense.