Set hores i quart. Amb això n'hi ha hagut prou per batre el rècord Guinness de vol en un túnel de vent. Va ser ahir, a Empuriabrava, quan els voladors Steff Millet i Manu Sarrazin van superar l'anterior marca, enregistrada l'any passat a Dubai, i que va ser de set hores i cinc segons.

El vol va donar el seu tret de sortida al matí i es va realitzar en formacions de quatre voladors. Tot plegat, amb un rerefons benèfic ja que es van sortejar 20 espais de vol perquè d'altres persones experimentades en aquesta matèria poguessin acompanyar Millet i Sarrazin. En total, una vintena de voladors van compartir l'experiència. Els beneficis que se n'hagin obtingut està previst que es destinin a una fundació que ajuda els nens i nenes amb necessitats especials.

En tot moment, el repte va estar supervisat per membres de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI) i també de l'Associació Guinness World Records. En total, van ser tres els jutges del primer organismes i representant del segon. Tots ells van certificar la nova marca, que atura el cronòmetre en 7:15.13.

«Estem molt contents d'haver aconseguir aquest rècord Guinness del món en un vol ininterromput d'un túnel de vent a Espanya amb una marca tan important com aquesta. A més, el repte tenia una finalitat benèfica i moltes famílies amb nens i nenes necessitats se'n beneficiaran», declarava Aida Rico, la directora del Túnel de Vent d'Empuriabrava.