L'alemany Marcel Kittel (Quick Step) va viure moments de màxima tensió abans de veure a la foto d'arribada que era el vencedor de la setena etapa del Tour, disputada entre Troyes i Nuits-Saint-Georges, de 213,5 quilòmetres, jornada de transició que va mantenir al britànic Chris Froome (Sky) al capdavant de la general.

La foto d'arribada va assenyalar a Kittel, que va celebrar emocionat la seva tercera victòria en la present edició. Una victòria a l'esprint que bé haguessin pogut compartir Kittel i Boasson, doncs la foto, a la vista, mostrava les rodes de dos ciclista a l'una, sense fissura, per aquest motiu el Dimension Data sol·licités als jutges la revisió de la imatge parada. El tercer lloc se'l va adjudicar l'australià Michael Matthews. Tots amb un temps de 5h.03.18, a una mitjana de 42,2 km / hora.

Res de nou a la general

Froome va conservar els 12 segons sobre el seu company Geraint Thomas i 14 respecte a l'italià Fabio Aru, que ara viu amb l'anell de líder de l'oposició. La seva victòria a la Planche li va donar galons al líder de la muntanya. Alberto Contador es va mantenir vuitè a 52 segons i Nairo Quintana novè a 54.stèril agonia. El Tour de França entra a les muntanyes del Jura amb la disputa de la vuitena etapa, entre Dole i Station des Rousses, de 187,5 km, amb un final exigent amb la pujada a la Combe de Laisia Les Molunes.