Feia cinc mesos i mig que l'Olot no coneixia el significat de la paraula derrota fins que ahir va caure al camp del Terrassa. 22 partits després de l'última desfeta, el 2 d'octubre del 2016 al camp de la Pobla de Mafumet (2-0), els gironins no van poder puntuar a territori egarenc per la qual cosa sumen la tercera derrota del curs, cosa que no és tan greu a efectes classificatoris després de l'empat del Peralada al matí. Ara, els garrotxins tenen cinc punts de marge respecte el segon classificat.

Ramon Maria Calderé va apostar per canviar el sistema que venia utilitzant i, d'entrada, va sortir al terreny de joc amb els tres migcampistes purs que té a disposició, com són Abel Solé, Hèctor Simon i Roger Vidal, a més de jugar amb el golejador Marc Mas sol en punta. Aquests canvis, de perfil més defensiu, van condemnar l'equip a no disposar de tantes ocasions de gol com ens tenia acostumats en partits anteriors.

El partit començava amb un Terrassa amb les idees molt clares, conscients que no els valia res més que guanyar per seguir en la seva carrera per la quarta posició de la taula. El conjunt egarenc ja va avisar amb un xut de Nils abans dels 10 minuts de partit i l'Olot, més lluny de l'àrea rival que del que estava fent, intentava sortir al contraatac mitjançant la velocitat d'homes com Dembo i la gana golejadora de Marc Mas. El primer temps va transcórrer sense excessives incidències pel porter Ginard, que res va poder fer en el primer gol local. Al minut 45, just abans del descans, Marc De Val superava el porter balear per avançar el seu equip amb un gol psicològic per als olotins.

A la segona meitat, Calderé va buscar tornar al joc habitual de l'equip donant entrada a un altre punta, Uri Santos, però als de la Garrotxa els seguia costant molt arribar amb perill a la porteria vallesana. De fet era el Terrassa l'equip que estava insistint més i el segon gol dels locals estava més a prop que no pas l'empat.

Tot i això, precisament Uri va espantar la parròquia local amb un xut que va sortir fora per poc. Va ser el preludi del segon gol terrassenc. Àlex Fernández superava Ginard i posava molt coll amunt el partit per a l'Olot, que nova tenir el seu millor dia i ho acabaria pagant amb una derrota, tot i que van lluitar fins a l'últim instant.

En part, gràcies al màxim golejador de l'equip i de la categoria, Marc Mas. El davanter de Sils va escurçar distàncies a l'electrònic anotant el gol de l'Olot al minut 74 després de resoldre una jugada embolicada dins l'àrea rival. És el 27è gol de Mas aquesta temporada i a l'Olímpic encara quedava un quart d'hora per al final de l'enfrontament.

L'Olot, que tot i no fer un bon joc estava dins el partit, es va estirar i va estar a punt de pagar-ho amb un tercer gol del Terrassa, però Ginard va intervenir per evitar-ho a xuts de Velillas o de Raíllo. No obstant, a la porteria contrària, els olotins no van tenir cap opció clara per, com a mínim, sumar un punt de la seva visita a l'Olímpic. La derrota no altera en accés la classificació i l'Olot rebrà aquest proper diumenge el Sant Andreu.