El migcampista i també capità del FC Barcelona, Andrés Iniesta, va sortir ahir en defensa del seu entrenador, Luis Enrique Martínez, en afirmar que el vestidor blaugrana està «al mil per mil» amb ell i que el seu desig és que acabai renovant amb el club blaugrana el seu contracte, que acaba el 30 de juny d'aquest mateix any.

«Estem al mil per mil amb Luis Enrique per intentar seguir guanyant títols. No trobo cap dubte en aquest compromís dels jugadors amb l'entrenador i de l'entrenador amb els jugadors. No sé què és el que acabarà passant, però tant de bo l'entrenador tingui el desig de continuar en aquest equip», va explicar Iniesta.

El jugador manxec ha fet aquestes declaracions en un acte publicitari de la companyia tecnològica Sony celebrat ahir a Barcelona, moment en el que va aprofitar per analitzar la situació del seu equip a la Lliga, campionat en el que ara mateix el Barça ocupa la segona posició de la classificació a un punt, encara que amb un partit més, que el líder Reial Madrid.

«El que depèn de nosaltres és el que hem d'intentar solucionar. El Reial Madrid està sent un líder molt sòlid i la nostra missió és tirar els partits endavant per intentar estar aquí a dalt durant tot el que queda de temporada. Anirem jornada a jornada i esperarem que passi el moment precís per estar preparats i fer un salt més a la classificació», va assegurar.

Iniesta també es va mostrar molt satisfet pels tres punts aconseguits aquest passat cap de setmana al camp de l'Atlètic de Madrid (1-2), un partit en el qual, segons la seva opinió, els matalassers els van portar al límit de les seves possibilitats.

«Per a nosaltres és normal celebrar la victòria en un partit d'aquesta manera com el d'ahir (diumenge per al lector) en el qual no hi va haver moltes opcions. Però l'Atlètic és un equip que sempre porta els partits al límit i guanyar en un camp com ho és el Calderón era fonamental per seguir tenint opcions reals d'acabar guanyant el títol», va reconèixer el futbolista.

En cap moment el capità es va voler referir a la remuntada que el Reial Madrid va aconseguir a Vila-real (2-3), un duel marcat per un polèmic penal a favor del conjunt que entrena Zinedine Zidane que va despertar l'ira no només del cos tècnic, jugadors i directiva local, sinó també la del seu company de vestidor Gerard Piqué, que va tornar a fer de les seves a través de les xarxes socials. «Com a capità i també company, respecto les opcions de tots els altres. La meva postura sempre ha estat la mateixa, la de pràcticament mai parlar dels àrbitres», va precisar.

El PSG i la remuntada

A Iniesta també se li va preguntar per si té alguna esperança que el seu equip sigui capaç de superar l'eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions davant el París Saint-Germain, enfrontament que els blaugrana afronten amb un contundent 4-0 en contra. La tornada tindrà lloc el proper 8 de març al Camp Nou i alguns jugadors del Barça ja han dit obertament que creuen en la remuntada. «Tot i que és complicat amb el resultat que tenim, s'ha de creure que podrem estar a prop de l'eliminatòria. Penso que tenim arguments per pensar així. Portem un resultat molt ampli en contra, però crec que podrem tenir alguna opció de passar i confio que així sigui», va puntualitzar.

Per això, Iniesta va confessar que el seu equip haurà de realitzar un molt bon partit, ja que, segons va dir, al Barça es necessita «jugar bé si es vol guanyar».