El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va ser el més ràpid en la primera jornada d'entrenaments de la temporada 2017 de la Fórmula 1 que es van obrir ahir al circuit de Barcelona-Catalunya, on Fernando Alonso (McLaren) va tenir problemes al motor del seu McLaren. Hamilton en va tenir prou amb 73 voltes, totes en la sessió de tarda, per completar un millor temps de 1:21.765 mil·lèsimes, en una jornada en la qual les escuderies van aprofitar per analitzar els molts canvis que presenten els seus monoplaces.

Alonso va començar amb males sensacions, ja que a la primera volta, realitzada al matí, el seu monoplaça va patir una pèrdua d'oli que li va impedir agafar ritme de carrera i a la tarda va signar el segon pitjor cronòmetre del dia (1:24.852) fent 29 girs. Dos esglaons per davant va quedar Carlos Sainz (Toro Rosso), que va realitzar un total de 51 girs marcant el vuitè millor temps (1:24.494).

Com és habitual els últims anys, el circuit de Barcelona-Catalunya ha estat testimoni del tret de sortida del curs 2017 de la Fórmula 1. Una primera presa de contacte amb l'asfalt com a tast inicial del nou curs.