n Va dir Luis Enrique Martínez en acabar el partit contra el Borussia Mönchengladbach de dimarts que tenia clar que el rival del Barça als vuitens de final seria «el més complicat possible». L'asturià va fer aquestes declaracions agafant-se als precedents dels últims anys en què al conjunt blaugrana sempre li ha tocat un rival d'entitat en els sortejos. En aquest sentit i un cop definits tots els equips classificats per als vuitens de final, el Barça ja coneix quin pot ser el seu rival al sorteig de dilluns. Així, després dels resultats de la jornada d'ahir, el Barça ja sap que el seu rival a la següent ronda sortirà d'entre el Bayern de Munic, el París Saint-Germain, el Bayer Leverkusen, el Porto i el Benfica. Els dos primers, Bayern i París Saint-Germain, són els equips més poderosos i serien sense cap mena de dubte dos ossos ben durs de rosegar per al Barça. Tant els bavaresos com els francesos ja se les han vist amb els blaugrana durant les últimes temporades a la màxima competició continental.

De la seva banda, amb l'empat final al Bernabéu contra el Borussia Dortmund, el Reial Madrid va acabar segon de grup i s'estalvia així algun possible enfrontament perillós contra rivals com el Bayern, el París Saint-Germain o el Manchester City. Així, el conjunt de Zinedine Zidane s'enfrontarà a un d'aquests cinc rivals: Arsenal, Nàpols, Mònaco, Leicester o Juventus. Els londinencs i els piemontesos són, en principi, els més complicats.

Mentrestant l'Atlètic de Madrid, que ja tenia el primer lloc garantit abans d'aquesta jornada, pot enfrontar-se a Manchester City, Bayer Leverkusen, PSG, Porto o Benfica. Per últim, el Sevilla, que va assegurar-se ahir el bitllet al camp del Lió, tindrà com a rival als vuitens un d'aquests equips: Borussia Dortmund, Arsenal, Mònaco, Nàpols i Leicester.