efe/ddg barcelona

n La tornada a l'equip de Gerard Piqué i un lloc a l'equip titular de Paco Alcácer, en substitució del sancionat Luis Suárez, són els principals al·licients del Barça en el partit d'aquesta tarda (16.15 hores) contra un Màlaga amb baixes; un equip que ha guanyat només dues vegades al Camp Nou, però que ha sumat 10 punts en els últims sis partits.

L'aturada per compromisos internacionals ha permès a Luis Enrique recuperar dos dels seus defenses titulars: Piqué i Jordi Alba; també Jérémy Mathieu, però ha perdut Samuel Umtiti. Per la qual cosa únicament a la infermeria continuen el central francès i Andrés Iniesta, lesionat a Mestalla, i que segueix esgotant els seus terminis per a la recuperació amb la mirada posada en el clàssic del 3 de desembre contra el Reial Madrid.

L'alineació davant el Màlaga estarà en funció de la inactivitat d'alguns jugadors recentment recuperats, de la sanció de Luis Suárez i també del partit de Champions de dimecres que ve a Glasgow contra el Celtic. Així, sembla clar que Piqué tornarà a l'eix central, mentre que és probable que Lucas Digne sigui el lateral esquerrà d'inici en detriment de Jordi Alba. Sergi Roberto, tot i els dubtes que han generat les seves últimes actuacions, té garantit un lloc en el lateral dret. Sergio Busquets, que jugarà el seu partit 400 amb la samarreta del Barça, serà qui dirigeixi les operacions des del centre del camp i com a acompanyants, Luis Enrique, té diverses opcions, encara que la parella Ivan Rakitic i Arda Turan és la que sembla que té més números.

Davant, Leo Messi està a un gran nivell, com ho va demostrar a l'Argentina-Colòmbia, partit en el qual va anotar el gol que va obrir el marcador i va donar les assistències dels altres dos gols; i Neymar també està en un bon moment, malgrat que el brasiler, que només ha participat en un entrenament, acusa més cansament.

La principal novetat de l'equip és la presència com a nou de Paco Alcácer, el davanter substituirà el sancionat Luis Suárez i té l'oportunitat de marcar el seu primer gol amb la samarreta blaugrana. Així mateix ho confirmava ahir Luis Enrique en roda de premsa.

De la seva banda el Màlaga, molt minvat amb sis baixes, només ha guanyat dues vegades al Camp Nou, la més recent fa dues temporades per 0-1 amb gol del davanter malagueny Juanmi; i en la 1999-2000, per 1-2 amb dianes d'Agostinho i Vicente Valcarce i amb Joaquín Peiro a la banqueta.

El tècnic dels andalusos, Juande Ramos, no podrà comptar amb els lesionats Keko, Kuzmanovic, Charles, Welington i Recio; ni tampoc amb el sancionat Camacho. També es troben amb problemes físics el defensa Juan Carlos Pérez i el Chory Castro, la qual cosa farà que en la convocatòria hi hagi novament diversos jugadors de l'equip filial com el davanter Ontiveros o el defensa Luis Muñoz.