El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), actual campió, va aconseguir la victòria en la dinovena i avantpenúltima cursa del Mundial i se situa a 19 punts del líder del campionat, l'alemany Nico Rosberg, segon en la cursa d'aquest ?diumenge. Els espanyols Fernando Alonso i Carlos Sainz van finalitzar tretzè i quinzè respectivament.

Hamilton, que sortia des de la primera posició després de ser el més ràpid a la sessió de classificació , va assolir la victòria número cinquanta-u de la seva carrera i la vuitena d'aquest curs. La segona consecutiva per tal de reduir de 26 a 19 els punts de desavantatge respecte Rosberg quan només resten dues curses per finalitzar el Mundial, és a dir, cinquanta punts en joc.

Lewis Hamilton va salvar la primera oportunitat de Rosberg per proclamar-se campió i retarda el desenllaç del campionat una cursa més. El pilot alemany havia de guanyar i esperar que el seu company d'equip no puntués per ser campió del món de Fórmula 1 però no va succeir cap de les dues coses. Hamilton es va adjudicar la victòria i Rosberg va finalitzar per darrere del pilot anglès.

Verstappen va colpejar Rosberg a la sortida i el va enviar a l'herba del Hermanos Rodríguez. Els ?comisaris van investigar l'incident però finalment van deixar sense ?sació a l'holandès. Aquesta topada no va ser l'únic incident, ja que Carlos Sainz també va situar a l'herba Fernando Alonso i en aquesta ocasió sí que va haver-hi sanció per al madrileny: cinc segons de ?penalització per forçar el pilot asturià.

Una topada entre Esteban Gutiérrez i Pascal Wehrlein va deixar fora de combat l'alemany a la primera volta i va provocar la sortida del cotxe de seguretat mentre retiraven el Manor de la pista. Daniel Ricciardo, amb algun problema de pneumàtics, va aprofitar la presència del safety car a pista per tal de canviar de supertous a mitjans. Una cursa que va resultar ser una guerra d'estratègies, però van tornar a guanyar els de sempre.

Sebastian Vettel, que havia sortit amb tous, va endarrerir la seva aturada a boxes fins la volta 32 i això li va servir per finalitzar en tercera posició per davant de Ricciardo, quart. Verstappen, que va finalitzar cinquè, va ser sancionat amb la pèrdua de cinc segons per marxar recte al revolt 1 quan lluitava amb Vettel a la penúltima volta del Gran Premi de Mèxic. L'holandès va mostrar-se enfadat per la sanció, ja que entenia que havia fet la mateixa maniobra que Hamilton només començar la cursa i el pilot anglès no havia estat sancionat. Amb aquesta sanció, el de Red Bull va caure a la cinquena posició i Vettel va afanyar-se per arribar a temps a la cerimònia d'entrega de premis. Una cursa menys però amb el Mundial encara més obert.