Sense l'oposició de l'accidentat Lewis Hamilton, que va abandonar la segona sessió d'entrenaments lliures quan tot just s'haviacomplert un quart d'hora, l'alemany Nico Rosberg va exhibir les virtuts del seu Mercedes i es va erigir en el pilot més ràpid de la jornada a Hungaroring. Després d'haver-se hagut de conformar amb la segona plaça a la sessió inaugural del Gran Premi d'Hongria, l'actual líder del Campionat del Món de Fórmula aprofitar l'absència del seu company per reivindicar la seva figura sobre l'asfalt. Amb un crono de 1: 20.435, el millor de la segona sessió i també de la jornada, el pilot de Wiesbaden, de 31 anys, va celebrar la seva renovació per dues temporades més -fins al 2018- amb les fletxes platejades.

Després de la pausa per l'accident de Hamilton, Rosberg va recuperar la iniciativa, va resistir l'empenta del Red Bull de l'australià Daniel Ricciardo i va ratificar la seva superioritat: cap altre poder completar els 4,381 quilòmetres de traçat en menys d'1: 21.000.

La tercera plaça va ser per a l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i

la quarta per a l'holandès Max Verstappen (Red Bull). De la seva banda, Fernando Alonso (McLaren), en una sessió plena d'incidents, només va poder marcar el setè millor temps.