El Barcelona buscarà demà (20.45 hores) a l'Estadi Olímpic de Berlín convertir-se en el primer club de la història que aconsegueix dues vegades les triple corona -Lliga, Copa i Lliga de Campions-, si derrota en la final de la 'Champions' la Juventus italiana.

El conjunt torinès, que s'ha colat a la final contra pronòstic després d'eliminar en semifinals el vigent campió del torneig, el Reial Madrid, també vol arrodonir una gran temporada conquistant el seu primer triplet, doncs en les últimes setmanes s'ha proclamat campió de Lliga i Copa al seu país.

Repetir el trèvol de grans títols aconseguit fa sis anys pel Barça de Pep Guardiola és el que obsessiona l'equip de Luis Enrique Martínez, tal com va reconèixer fa pocs dies en roda de premsa el tècnic asturià.

"Més que aconseguir la cinquena Copa d'Europa per al Barça, al cos tècnic i als jugadors ens fa especial il·lusió el triplet", va admetre llavors.

Per aconseguir-ho, Luis Enrique, que s'ha emportat tota la plantilla a Berlín, alinearà el seu onze de gala, el mateix que va atropellar l'Athletic Club (1-3) fa una setmana a la final de la Copa del Rei disputada al Camp Nou i que va tenir com a protagonista de nou un Leo Messi estel·lar.

En aquell partit, Andrés Iniesta, una de les pedres angulars de la medul·lar blaugrana, va haver de retirar-se amb una sobrecàrrega al bessó de la cama dreta. Ahir el manxec ja es va entrenar amb el grup, i demà sortirà a l'equip titular.

Per tant, Ter Stegen seguirà sent el porter de la Champions, Piqué i Mascherano, la parella de centrals, i Alves i Jordi Alba els laterals. Al centre del camp, Sergi Busquets, com a pivot defensiu, i Rakitic i Iniesta com a volants, mentre que a dalt Messi, Neymar i Luis Suárez formaran el famós trident blaugrana.

En canvi, l'entrenador de la Juve, Massimiliano Allegri, no podrà comptar amb el líder de la defensa 'bianconera', Giorgio Chiellini, que s'ha quedat fora de la convocatòria després de lesionar-se al recte femoral de la cama dreta en l'entrenament de dimecres passat.

La plaça de Chiellini a l'eix de la saga com a parella de Leonardo Bonucci probablement l'ocuparà Andrea Barzagli, que s'ha recuperat contrarellotge d'una lesió muscular soferta davant el Nàpols, fa dues setmanes.

Amb l'entrada a l'onze de l'experimentat Barzagli, la Juve guanya múscul però perd velocitat darrere i Allegri pràcticament s'acomiada de la possibilitat d'alinear una defensa amb tres centrals, per lligar en curt els tres cracs que el Barça utilitza a la punta d'atac.

Per això, gairebé segur, el tècnic del conjunt italià aposti pel seu dibuix clàssic: un 4-4-2 amb Lichsteiner i Evra com laterals, Pirlo, Pogba, Marchisio i Vidal poblant el centre del camp i Tévez i Morata com a referències ofensives.

Barcelona i Juventus s'enfrontaran demà per setena vegada en la seva història, encara que aquesta serà la primera vegada que ho faran en una final de Copa d'Europa. Les estadístiques, de moment, no poden ser més parelles: dues victòries per a cadascun i dos empats.

Fa dotze anys que Barça i Juve no es veuen les cares. Va ser a la Lliga de Campions 2002-03, quan un gol de Zalayeta en la pròrroga, en el partit de tornada de quarts de final disputat al Camp Nou, deixava els catalans sense opcions al títol.

Els precedents contra Massimiliano Allegri, en canvi, són molt més recents. De fet, el Barcelona s'ha enfrontat amb l'actual tècnic del Juventus en vuit ocasions en els últims quatre anys, quan era entrenador del Milan.

I el balanç és bastant positiu per al conjunt blaugrana: quatre victòries, tres empats i una sola derrota.

Alineacions probables:

Juventus: Buffon; Lichsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra; Pirlo, Marchisio, Pogba, Vidal; Tévez i Morata.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Luis Suárez i Neymar.

Àrbitre: Cüneyt Çakir (TUR)

Estadi: Estadi Olímpic de Berlín (76.000 espectadors).

Horari: 20.45 hores.