El CPA Olot va adjudicar-se ahir a Taipei el seu setè títol Mundial de patinatge en l'especialitat de Grups de xou després d'una impactant actuació que, per exemple, en l'aspecte artístic va fregar la perfecció (9,9 de mitjana). L'equip de Ricard Planiol hi presentava la coreografia No hi ha res impossible, i malgrat sortir a actuar en primer lloc, els jutges no van tenir dubtes a l'hora de valorar la qualitat de l'espectacle. Centenars de persones van seguir la competició gràcies a la pantalla gegant instal·lada a l'espai Ideal d'Olot. Demà la festa tornarà a ser sonada amb una recepció a l'Ajuntament (19.00).

No hi ha res impossible ja va ser un èxit a l'Europeu de Mòdena la primavera passada, i les expectatives no van fallar al Mundial. El CPA Olot, que s'havia arribat a plantejar la renúncia per l'alt cost del viatge fins a la Xina (inicialment el campionat estava previst a França), va acabar trobant els recursos necessaris gràcies al suport d'empreses i particulars. Ahir tot aquest esforç es va veure recompensat.

En total les garrotxines van obtenir 135,7 punts, que els van permetre superar el segon classificat, el Chrystal Skating d'Itàlia, i el tercer, el Master Show de l'Argentina. A les garrotxines l'actuació d'aquest darrer equip no els va agradar gens perquè consideraven que era un plagi a la seva creació.

El títol d'ahir s'afageix a l'extensíssim palmarès del CPA Olot, l'autèntica referència del patinatge en grups de xou d'àmbit mundial. El primer campionat del món que es van apuntar va ser el 2004 a Fresno, amb la coreografia Llibertat. Els altres muntatges campions del món han sigut Instint animal (2005); Diferent (2006); Molt fràgil (2007); Seducció (2009); Pas Obert (2010) i, des d'ahir, No hi ha res impossible (2013).

Els resultats del Mundial confirmen el potencial gironí en el món del patinatge de grups de xou. La capital acollirà els dies 6 i 7 de desembre la Copa de les Nacions i el CPA Olot és campió del món i el PA Blanes, bronze.