La selecció espanyola es va estavellar contra el mur que va plantar Finlàndia a El Molinón i es jugarà el bitllet directe pel Mundial dimarts que ve a França. El gol de Sergio Ramos, que celebrava el seu centenari amb la "Roja", a l'inici de la segona part, feia pensar en l'inici d'una golejada, però l'equip es va relaxar i Pukki, en l'única arribada visitant, va firmar un empat que posa l'equip en un embolic greu. En una situació límit per a un equip que fa quatre anys que domina el món. Contra França al Calderón el cop en forma d'empat va arribar en l'afegit. Ahir també es va fallar amb una dèbil Finlàndia. La condemna és haver de guanyar a París per evitar la repesca.

España afrontava el partit sense els seus "cervells" Xavi Hernández i Xabi Alonso. Iniesta va assumir el comandament. Va buscar espais i buits impossibles per on colar passades. Villa va ser titular i va viure un emocionant retorn a casa. Però l'entramat defensiu finlandès va impedir que brillés: per moments els deu jugadors de camp finlandesos defensaven a la seva àrea.

La possessió d'Espanya arribava a un aclaparador 87 per cent però les ocasions clares no apareixien. Del Bosque meditava donar entrada al "pla B" en el segon acte. Ja havia posat Pedro i tenia escalfant Navas i Negredo quan va aparèixer Ramos per celebrar els seus cent partits amb un cop de cap que feia caure el mur. Ni el gol va canviar el panorama. Finlàndia va mantenir el seu 4-5-1 i Espanya va pensar que la feina estava feta.

Del Bosque s'enfadava a la banda per la falta d'intensitat i el càstig no va tardar a arribar. En una acció aïllada, a onze del final, una badada defensiva va permetre una centrada des del costat esquerre que Pukki va rematar a plaer. El primer xut a porta de Finlàndia va ser gol. El Molinón es va apagar.

Per acabar-ho d'adobar es va lesionar Jordi Alba amb els tres canvis fets. El lateral blaugrana va acabar forçant malgrat les seves molèsties físiques i caldrà veure si pot jugar dimarts a París.