Jordi Roura, tècnic ajudant de Tito Vilanova a la banqueta del Barcelona, té molt clar que el que ha de fer el seu equip per superar el Milan i accedir als quarts de final de la Lliga de Campions és "trobar l'equilibri entre la intensitat, la pressió, la força i les ganes", però sense confondre tot això amb la precipitació". Així s'expressava ahir el llagosterenc en la roda de premsa prèvia a la cita d'aquest vespre al Camp Nou, on va demanar als seus que, triguin més o menys els gols a arribar, el que no han de fer és "perdre els papers".

Roura, sense donar massa detalls, va explicar que amb Tito Vilanova ja "fa dies" que li donen voltes a l'alineació que saltarà avui sobre la gespa. "Tenim el croquis general al cap, però encara queda alguna cosa per decidir", va reconèixer el gironí, qui va avançar que la plantilla, durant aquests últims dies, ha vist partits d'edicions anteriors, com ara les eliminacions a la Lliga de Campions dels blaugrana contra l'Inter de Milà i el Chelsea. "No pots extrapolar al següent partit el que ha ocorregut en el passat", es va justificar.

Roura va admetre que Xavi Hernández està en molt millor estat, tot i que no decidiran si juga fins a l'últim moment, a part també de comentar com ha encaixat les crítiques que pot haver rebut a causa dels últims resultats. Sobre això, el llagosterenc va admetre que la feina que ara li toca assumir "no és la que volia" però que s'ha sentit obligat "per les circumstàncies que tothom coneix".

"No m'he sentit maltractat, en cap cas. No pots pretendre que tothom estigui amb tu, però la gran majoria ha entès la situació en la qual ens trobem i ho ha admès. Evidenment, el partit contra el Milan és molt important, però no només per a mi, sinó també per a l'equip, el públic...", va insistir.

Si no va avançar l'onze, Roura tampoc va voler revelar quin serà el plantejament que realitzarà el seu equip: defensa de tres, jugadors oberts a les bandes o un nou fixant els centrals són diverses alternatives que barreja l'entrenador. "Totes les opcions estan obertes", va insistir.

En tot cas, el que Roura i tothom dins el vestidor té molt clar és que és fonamental no encaixar cap gol, perquè si es dóna aquesta situació, el Barça estaria obligat a marcar fins a quatre dianes per passar ronda. "La nostra obligació és no encaixar. Ho vam fer el dissabte, contra el Deportivo. I aquesta és la millor manera d'encarar un partit, amb les bones sensacions de l'anterior",va dir.

Roura va insistir que "sempre" ha pensat que el Milan és "un equip molt gran i difícil", tot i reconèixer que el 2-0 de l'anada va ser un resultat "molt sever". Amb tot, la plantilla blaugrana té "il·lusió i ganes" de donar la volta a l'eliminatòria i seguir viu a la Lliga de Campions.

Allegri vol una nit històrica

Massimiliano Allegri, entrenador del Milan, va admetre ahir en roda de premsa que els seus jugadors hauran de fer un partit "millor" que no pas el de l'anada si volen eliminar el Barcelona, cosa que seria una "gesta històrica" per a un equip "molt jove" al qual tothom donava per eliminat abans d'enfrontar-se als blaugrana a San Siro. "Hem de jugar amb calma, utilitzar la fe. Tan de bo passem, seria una nit històrica per a nosaltres", va admetre el tècnic, qui va assegurar que el seu equip "no canviarà en absolut" aquest vespre al Camp Nou. A part, també va manifestar que al Barça el pot "afectar" el fet d'haver perdut dues vegades seguides amb el Madrid.