El Barcelona es classifica per als vuitens de final de la Lliga de Campions en derrotar amb molta facilitat (0-3) l'Spartak Moscou de l'espanyol Unai Emery amb un doblet de l'argentí Leo Messi.

A més del resultat, que fa oblidar la inesperada derrota davant el Celtic, Messi ha seguit engrandint la seva llegenda en apropar-se encara més al rècord de gols en un any que té des de 1972 l'alemany Gerd "Torpede" Müller amb 85.

Messi suma ja 80, de manera que li falten únicament cinc gols i nou partits oficials el 2012 per igualar la xifra del futbolista teutó.

La resistència de l'Spartak d'Emery, que ha comès la 'gosadia' de sortir d'inici amb dos davanters, ha durat només el que ha trigat el Barça a marcar el primer gol.

El tècnic de l'equip català, Tito Vilanova, ha apostat per primera vegada a la Lliga de Campions per posar d'inici a "la troica de baixets"-Xavi, Iniesta i Cesc-, acompanyats pel reaparegut Busquets, que ha tornat després de la seva sanció.

Mentre, el gran capità, Puyol, s'ha quedat a la banqueta, igual que Villa, en un partit que s'ha disputat en una gespa artificial i amb una temperatura que ha rondat els zero graus i ha estat suportable per als jugadors barcelonistes.

L'escenari era immillorable, ja que l'estadi olímpic Luzhnikí presentava la millor entrada (més de 70.000 espectadors) des de la primera final anglesa de la història del torneig disputada el 2008 entre el Manchester United de Cristiano Ronaldo i el Chelsea, que es va dur el primer a la ruleta russa dels penals.

En els primers minuts els russos han sortit a mossegar i han realitzat diverses incursions amb cert perill, encara que no han arribat a molestar Valdés.

Tanmateix, Pedrito ha tingut a les botes el primer gol del partit en rebre a l'àrea gran una passada mesurada de Xavi, però el seu xut ha estat aturat àgilment pel porter local, Dykan (m.12).

Al quart d'hora ha aparegut Messi, fins llavors ben controlat per la defensa local, que s'ha internat fins al cor de l'àrea i quan s'ha disposat a disparar, la pilota ha estat rebutjada in extremis per la defensa.

El rebuig ha estat aprofitat per Alves per marcar des de fora de l'àrea el primer gol del partit amb un xut dur, ras i enganxat al pal dret davant el qual res ha pogut fer Dykan. (m.16).

Després d'uns minuts atordit pel gol, l'Spartak no s'ha rendit i ha seguit atacant i així el defensa txec Suhi, que acompanyava una jugada d'atac, ha desaprofitat una immillorable ocasió en disparar fora quan es trobava sol a l'àrea.

No s'havia arribat a la mitja hora i el Barcelona ha tancat el partit amb un nou gol ... de Messi (m.27).

Ha estat un contraatac conduït per Iniesta, el tret ha estat clar en una nova gran aturada per Dykan, però el rebuig ha estat aprofitat per l'astre argentí per marcar el segon gol.

Aquí s'ha acabat l'oposició dels locals, el tècnic, que no ha pogut superar la seva mala ratxa davant el Barcelona, ??a qui no ha guanyat en tota la seva carrera com a tècnic, assistia a la banda impertèrrit a la lliçó de futbol del seu rival.

El Barça ha pogut augmentar el compte en una polèmica jugada en què Pedro ha estat enderrocat dins de l'àrea per Dykan, però l'àrbitre ha optat per amonestar el jugador visitant suposadament per simular.

Messi ha tancat l'escabetxada del primer temps en quedar sol davant el porter, regatejar-lo com si estigués al pati de casa i marcar a porta buida (m.39) després una magnífica passada de Pedro.

Encara que la afició russa no parava d'animar, la sensació era que si l'equip català premia l'accelerador podia marcar un sac de gols, tal era la impotència de l'Spartak.

La resta del partit ha estat un voler i no poder del Spartak, mentre que el Barça s'ha dedicat a fer el que millor sap fer: a tocar i dosificar.

L'única incògnita de la segona part ha estat si Messi marcaria un 'hat trick' i es portaria la pilota casa com a regal per al seu nadó fill, i a fe que ho ha intentat, encara que sense sort.

El proper partit de l'equip barcelonista serà un mer tràmit, com anhelava Vilanova i, l'equip sembla destinat a tancar l'any com a líder indiscutible a Espanya i a Europa.