El bàsquet femení no ha parat de fer passos endavant a Girona en els últims cinc anys i, tot i els entrebancs de la situació econòmica global i de l'esport femení en particular, l'Spar Uni Girona ja està consolidat com un dels millors equips de l'Estat. Les renúncies a jugar competició europea, especialment la del darrer estiu per tot el que significava l'Eurolliga, són els únics passos endarrere d'un club que s'ha convertit en l'únic referent de bàsquet professional, femení o masculí, de la ciutat. "Portar la Copa de la Reina a Fontajau seria un digne reconeixement a l'esforç que ha fet el bàsquet femení de Girona", explicava Isabel Muradàs la setmana passada en una entrevista a Diari de Girona.

Les paraules de la regidora d'Esports confirmaven el que ja sabia el club: les institucions col·laboraran perquè l'Uni pugui ser la seu de la propera edició de la Copa (prevista per al cap de setmana del 9 i 10 de març de 2013). Problema: Zamora i Salamanca també volen ser la seu i, encara que el Perfumerías Avenida retiraria la candidatura si es confirma que hi ha més clubs interessats, el Tintos de Toro és una entitat en creixement d'una ciutat, Zamora, que aposta fort pel bàsquet femení en el seu segon any a Lliga. Els directius de l'Uni ja tenen en el seu poder el plec de condicions que demana la FEB, i sembla clar que en les properes setmanes hauran d'escollir entre Girona i Zamora per ser el relleu de Rivas i València, les dues últimes seus de la Copa de la Reina. Entre les condicions no hi cap cànon econòmic i, a dia d'avui, el principal punt d'estudi a Girona està centrat en el cost de les habitacions d'hotel per als membres de la FEB i de Teledeporte.

La temporada passada, gràcies a la millor primera volta de la seva història a LF, l'Uni es va classificar per jugar la Copa i allà va ser on va començar el camí per aconseguir portar l'edició de 2013 a Fontajau. "Allà al pavelló del Rivas vaig parlar personalment amb José Luis Sáez, president de la Federació Espanyola, per dir-li que volíem organitzar la Copa i ell ho va veure molt bé", explicava ahir el president de l'Spar Uni Girona, Llorenç Biargé, que, però, tot seguit reconeix que en aquell moment ningú més s'havia interessat per ser l'amfitrió d'una competició en un cap de setmana dels quatre millors equips de LF-1 al final de la primera volta. Ara, Salamanca i Zamora també han presentant candatura i la FEB també els ha remès el plec de condicions. Amb el convenciment que Salamanca s'acabaria fent enrere, els castellans són la solució de la FEB si no hi ha més candidats, l'organització de la Copa està entre Girona i Zamora.