Els metges Ramon Cugat i Ricard Pruna, que ahir van operar la tíbia el futbolista David Villa, van confirmar el temps estimat de baixa d'entre 4 i 5 mesos i van revelar que el jugador es troba "il·lusionat" per poder estar al tram final de la temporada, amb la final de la Lliga de Campions i l'Eurocopa com a principals metes.

"Ell (Villa) està il·lusionat per a la final de la Champions i de l'Eurocopa, ell ho vol tot, i és lògic", va explicar el doctor Cugat, que no obstant això va dir que el temps de recuperació per arribar a aquestes cites és "just", i que dependrà de l'evolució de la recuperació.

Villa va ser intervingut ahir a la tarda per l'equip del doctor Cugat i el doctor Pruna. Se li va practicar una osteosíntesi amb un clau endomedular, i estarà 3 o 4 dies ingressat a l'Hospital Quirón.

"La intervenció ha anat perfecte, i 35 minuts després el jugador estava enviant missatges als seus companys i estava rient amb la seva dona", va assenyalar Pruna, que va exalçar el bon estat d'ànim de l'asturià, un dels factors claus perquè el període de recuperació disminueixi.

Pruna va assenyalar que Villa va començar a notar les primeres molèsties a la tíbia durant el mes de maig, i que van remetre en acabar la temporada per tornar a aparèixer al mes de setembre, quan es va detectar una fractura per estrès a la tíbia.

En ser informat el jugador, les opcions plantejades pels metges eren realitzar una operació preventiva amb el mateix període de recuperació estimat (4-5 mesos) o continuar jugant amb aquestes molèsties "menors", amb el risc que es pogués trencar-se en alguna acció (com va ocórrer finalment al Japó), ja que aquest tipus de lesió no es pot curar sense passar pel quiròfan.

"No hi ha hagut ningú que s'hagi volgut operar de forma preventiva. En això mana el pacient, no el metge", va manifestar el doctor Cugat, fent referència a tots els seus anys d'experiència en aquest camp.