El davanter barcelonista David Villa va ser intervingut amb èxit per solucionar la fractura a la tíbia esquerra i es va confirmar que haurà d'estar de baixa entre quatre i cinc mesos, segons l'informe mèdic facilitat pel club català. L'operació va consistir en la pràctica d'una osteosíntesi, un tractament quirúrgic per a la reducció de fractures òssies mitjançant l'implant d'un clau endomedular.

La intervenció va anar a càrrec de l'equip mèdic del traumatòleg Ramon Cugat i també hi va prendre part el metge del primer equip Ricard Pruna. David Villa, que està ingressat a la clínica Quirón de Barcelona des de divendres passat, haurà de continuar al centre hospitalari durant tres o quatre dies més. El període de recuperació es prolongarà entre quatre i cinc mesos, tal i com estava previst.

En aquest sentit el doctor Ramon Cugat va considerar que el davanter asturià arribaria "just" a una hipotètica final de la Lliga de Campions (programada pel 19 de maig). El prestigiós traumatòleg considera més viable que si els terminis es compleixen, Villa pugui fer realitat ser a la Eurocopa que arrenca a mitjans de juny. "Ell està animat, ho vol tot, vol poder tornar a treballar, i és important que mantingui aquestes ganes", va subratllar el facultatiu. "Soc humà, no un Déu, i em puc equivocar. S'ha de veure com anirà la cicatrizació, l'evolució física... Ell està animat per jugar la final de Champions i l'Eurocopa, és lògic", va afegir Ramon Cugat.

El president del Barça, Sandro Rosell, i els directius Jordi Moix i Josep Maria Bartomeu van ser dels primers a visitar Villa. "Estava molt animat i només fa que preguntar els terminis per recuperar-se ràpidament", va explicar Bartomeu. L'expedició blaugrana, precisament, va aterrar ahir als voltants de les sis de la tarda a l'aeroport del Prat després de guanyar el Mundial de Clubs al Japó. Guardiola ha convocat els jugadors per avui a les 7 de la tarda per fer un entrenament amb vista al partit de Copa de dijous. No hi seran ni els jugadors sud-americans ni Keita, a qui el tècnic català ja els ha donat vacances.

Mourinho i el Mundial

L'expedició del Barça va aterrar ahir al voltant de les sis de la tarda provinent del Japó, on diumenge va proclamar-se com el millor equip del món. En la prèvia del partit de Copa del Rei d'avui entre el Madrid i la Ponferradina, José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, va felicitar el Barcelona pel seu títol davant del Santos, encara que va destacar que el que té dificultat és guanyar la Lliga de Campions, ja que va afirmar que al Japó hi van jugar "dos partidets".

"Sóc massa jove per valorar els millors equips de la història perquè és molt llarga i hi ha molts equips importants que no conec", va reconèixer Mourinho reticent a afirmar que l'actual Barcelona està entre els millors.

"Però és un gran equip que en aquest moment és el nou campió del món de clubs, al qual felicito. Malgrat que jo penso que és més important guanyar la Champions que aquests dos partidets que es juguen després de guanyar la final de Champions".