La Secció Tercera de l'Audiència de Màlaga ha condemnat el lletrat i president del Sevilla, José María del Nido, i l'exalcalde de Marbella, Julián Muñoz, a set anys i mig de presó i 15 anys d'inhabilitació absoluta per l'anomenat cas "Minutas", sobre les presumptes irregularitats en els encàrrecs realitzats a l'advocat per part de l'Ajuntament de la localitat andalusa.

La vista oral va començar el 6 d'abril del 2010 i va acabar el 24 de juny d'aquest any. La Fiscalia Anticorrupció, que va presentar la querella origen del cas, va acusar 16 persones, entre les quals hi havia Del Nido, per a qui demanava 30 anys en acusar-lo de nou delictes.

Així, a Del Nido se'l condemna com a cooperador necessari pel delicte continuat de frau en concurs medial amb els delictes continuats de prevaricació i malversació de diners públics, segons la sentència, de 480 folis, i contra la qual es pot fer recurs al Tribunal Suprem.

Per la seva part, l'exassessor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Marbella i presumpte cervell del cas "Malaia", Juan Antonio Roca, ha estat condemnat a un total de quatre anys de presó per un delicte de frau en concurs medial amb un delicte de malversació de cabals públics, a més d'un altre delicte de malversació de diners públics.

En canvi, la Sala absol set dels acusats, com són els exedils de Marbella José Luis Fernández Garrosa, Alberto García Muñoz, Rafael González i Marisa Alcalá, acusats dels delictes de prevaricació -i els dos últims també de malversació-; així com l'exfutbolista de l'Atlètic de Madrid Tomás Reñones i Juan Flores, acusats també del delicte de malversació.