L'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, ha considerat després que el seu equip guanyés el Mundial de Clubs, que aconseguir 13 dels 16 títols que el club ha disputat amb ell com a entrenador "parla per si sol".

"La continuïtat, estar a dalt. Això és el difícil", ha explicat Guardiola en la roda de premsa posterior a la final del torneig, en què el seu equip va atropellar el Santos (0-4), pel que fa als excel·lents registres del club des la seva arribada a la banqueta.

"Guanyar 13 de 16 títols parla per si sol", ha dit el de Santpedor, que ha atribuït aquesta trajectòria al "gran esperit competitiu" que han desenvolupat els jugadors del club.

"Això es recordarà sempre, encara que no sé si ells són conscients ara mateix", ha comentat un Guardiola que es mostrar molt satisfet amb el partit realitzat pels seus jugadors, els quals, ha opinat el tècnic, van jugar al nivell de la final de la Lliga de Campions que el Barça va disputar aquest any amb el Manchester United.

L'entrenador blaugrana s’ha mostrat especialment content amb la primera part pel joc de l'equip i perquè aquest va aconseguir mantenir lligat Neymar.

"Vam veure cinc o sis partits del Santos i sabíem que calia preparar-nos quan Neymar agafa la pilota", ha explicat.

El preparador li va treure importància al seu plantejament en ser preguntat pel seu dibuix tàctic, que alguns van definir com un "3-7-0", i va assegurar que la fórmula és en realitat simple.

Guardiola ha dit que en realitat el que intenten fer és passar-se la pilota "el més ràpid possible. De fet, el que Brasil ha fet tota la seva vida, segons m'explicaven els meus pares i avis" "Intentem que s'ajuntin al voltant a la pilota", ha resumit.

Preguntat sobre si aquest Barça és el millor de la història, Guardiola també ha volgut ser modest. El tècnic ha opinat que "per arribar a aquest nivell de joc han d'existir generacions anteriors", i ha assegurat que els jugadors que té al seu càrrec "van veure jugar als que van jugar abans al club, que també jugaven molt bé".

L'entrenador "culer" ha qualificat el trofeu aconseguit com "un premi difícil d'aconseguir" i ha recalcat la seva felicitat per aconseguir aquest títol al Japó, on el Barça va caure a la final d'aquest torneig el 2006 contra l'Internacional de Porto Alegre i on també, amb Guardiola com a jugador, va perdre la Copa Intercontinental contra el Sao Paulo el 1992.

El tècnic ha opinat que Messi, que va marcar dos gols a la final i al que va denominar "un jugador diferent, especial", va fer un gran partit, encara que va voler reconèixer la gran actuació de tot el bloc.

"Andrés (Iniesta) ha fet un partit enorme. Thiago també", ha valorat el de Santpedor, que també va repartir elogis per a Xavi, Puyol, Valdés o Sergio Busquets, de qui ha dit que "com sempre, ha tornat a demostrar per què és el millor migcampista del món".

Guardiola va assegurar que l'equip dedica aquest triomf a jugadors lesionats del club, com Afellay i David Villa, que es va fracturar la tíbia en aquest campionat el passat dijous, i també al seu ajudant Tito Vilanova, operat recentment de la glàndula paròtide, al qual va dir que "personalment" posa una mica més a faltar.