El FC Barcelona va aconseguir dimarts a la nit una clara victòria sobre el Rayo Vallecano (4-0) en un partit que va començar amb certa apatia per part dels blaugranes, que es van veure sorpresos per un rival que va ser molt valent.

La sorpresa rayista, però, es va acabar amb el primer gol dels de Pep Guardiola, que es van veure obligats a canviar el sistema sobre la marxa per compensar l'atreviment de l'entrenador rival. Al final, però, els tres punts es van quedar al Camp Nou i els culers es van retrobar amb un triomf que va fer oblidar la derrota de Getafe.

El Barça va deixar sentenciat el partit al descans amb dos gols del recuperat Alexis Sánchez, el primer d'ells tot un golàs, i d'un Villa que es va retrobar amb el gol gràcies a la generositat de Dani Alves. No obstant això, no va ser en absolut un bon partit dels blaugranes, que fins a trobar el gol no havien vist el camí del triomf gens fàcil, amb un Rayo lluitador que no va merèixer tant de càstig.

Després d'una primera part atípica al Camp Nou, amb més sensació de perill en el Rayo que al Barça, el canvi de tàctica en els catalans, que van canviar de l'habitual 4-3-3 al més ofensiu 3-4-3, amb Alves incorporant-se al centre del camp com a interior, va permetre al Barça aconseguir el control de la pilota i poc a poc acostar-se a la porteria de Cobeño.

La derrota a Getafe (1-0) semblava seguir fent mal, però la veritat és que el golàs d'Alexis Sánchez, el segon amb la samarreta blaugrana, va permetre obrir la llauna.

Després del gol, el Rayo no va reaccionar i els gols van anar caient de mica en mica, fins arribar al descans amb un clar 3 a 0 amb un altre gol d'Alexis i un de Villa. A la segona part, Messi es va sumar a la festa amb el quart gol.