El Reial Madrid va repetir de nou la història i va cosir a un apàtic Atlètic de Madrid al Santiago Bernabéu (4-1) en la catorzena jornada de Lliga BBVA per consolidar-se com a líder en solitari gràcies als gols d'Higuaín, Di María i el doblet de Cristiano Ronaldo

L'equip blanc-i-vermell segueix així sense aconseguir una victòria al coliseu blanc, cosa que se'ls resisteix des d'octubre del 1999. A més, amb la victòria madridista, els de Mourinho ja superen en 18 punts als atlètics en la classificació.

La primera gran ocasió del partit va arribar en el minut 6, i la va tenir Benzema a les seves botes. El francès va aprofitar una bona passada d’Özil per intentar sorprendre a Courtois, però el seu xut es va anar alt.

La manca de continuïtat i l'apatia, en un xoc sense massa ocasions, va ser la tònica dominant durant els primers minuts. Tot es va trencar en el 14, quan en una jugada en banda dreta, Adrián va desbaratar a tota la defensa madridista i després d'una paret amb Diego va creuar la pilota a la sortida de Casillas.

El gol va impregnar de ritme al partit i els ànims es van caldejar. Després d'una baralla al centre del camp amb Di María per terra, el Madrid va arribar més i millor a l'àrea de la meta defensada per Courtois.

En una d'aquestes ocasions, Benzema es va plantar sol davant del porter belga, que es va veure obligat a derrocar-lo per evitar el gol madridista i cometre penal. L'acció va acabar amb Courtois expulsat i amb la sortida d'Asenjo per intentar aturar el llançament. Cristiano Ronaldo va transformar la pena màxima i va tornar a neutralitzar el duel.

Benzema va poder incrementar el compte dels de Mourinho només un minut després, però una sortida d’Asenjo als peus del davanter gal va desbaratar l'ocasió. També Cristiano va disposar d'una gran ocasió poc després a l'aprofitar una passada d'Alonso a la frontal, encara que el seu xut creuat amb l'esquerra es va anar enganxat al pal.

La rèplica la va tenir Domínguez després d'un córner del seu equip, el defensa blanc i vermell va rematar per sobre de la porteria de Casillas. En un dels últims contraatacs blancs, Marcelo va aconseguir superar la defensa matalassera des de l'esquerra i arribar fins a la línia de fons, el brasiler va cedir per Benzema, a qui se li va quedar enrere l'esfèrica.

Di Maria i Higuaín apuntalen l’Atlètic

Els de Mourinho van sortir amb un altre ànim a la represa. Poc més d'un minut va trigar a avisar el conjunt blanc, que en un gran centre de Di María al centre de la zona va obligar a actuar a Perea perquè Cristiano Ronaldo no afusellat la porteria blanca i vermella.

No va fallar Di Maria en la següent ocasió, encara que va ser el portuguès el que li va servir el gol en safata; Cristià se'n va anar de Godín i va oferir una assistència de luxe a l'argentí, que a porteria buida davant la sortida precipitada d'Asenjo.

Els nervis es van apoderar llavors del quadre atlètic. Els de Manzano van aguantar una i altra vegada les envestides del conjunt blanc, que va fixar com a objectiu un tercer gol que els garantís seguretat.

I va arribar amb el canvi de Di Maria, que va donar entrada a Higuaín. Va ajudar també un error colossal de Godín en el 65, que va cedir la pilota a Asenjo, despistat, i que va aprofitar l'argentí per establir el porter de l’Atlètic i batre'l a plaer.

Amb la sentència al marcador, Mourinho va donar entrada a Callejón i a Coentrao, sabedor que el partit estava controlat. Per la seva banda, Manzano va intentar frenar l'abatiment dels visitants amb l'entrada de Reis per donar oxigen al centre del camp.

Massa tard. Godín va cometre falta dins de l'àrea sobre Higuaín i va veure la vermella. Cristiano Ronaldo va convertir de nou la pena màxima que el manté en la lluita pel Pitxitxi. Va ser el cop de gràcia per a un equip que es va deixar l'arpa al Calderón.

FITXA TÈCNICA.

- RESULTAT: REIAL MADRID, 4 - ATLÈTIC DE MADRID, 1. (1-1, al descans).

- ALINEACIONS.

REIAL MADRID: Casillas, Lass, Pepe, Ramos, Marcelo; Alonso, Khedira; Di María (Higuaín, min.67), Özil (Coentrao, min.78), Cristiano Ronaldo i Benzema (Callejón, min.74).

ATLÈTIC DE MADRID: Courtois, Perea, Godín, Domínguez, Filipe Luis, Assunçao, Gabi, Turan (Reis, min.77); Diego (Asenjo, min. 21), Salvi (Miranda, min.82) i Adrián.

- GOLS:

0-1, min.20, Adrián.

1-1, min.24, Cristiano Ronaldo, de penal.

2-1, min.49, Di María.

3-1, min.65, Higuaín.

4-1, min.81, Cristiano Ronaldo, de penal.

- ÀRBITRE: Mateu Lahoz (C. Valencià). Va amonestar Xabi Alonso (min.39), per part del Reial Madrid, i a Diego (min.17), Turan (min.26), Perea (min.32), Gabi (min. 35), Filipe Luis (min. 67). Per part de l'Atlètic de Madrid, va expulsar per vermella directa a Courtois (min.20) i Godín (min.83).