El Girona FC va anunciar ahir que havia arribat a un acord amb l'Uni Girona de la Lliga Femenina de bàsquet per renovar el seu compromís de col·laboració. D'aquesta manera l'Uni lluirà l'esponsorització del lema "Tots som Girona" fins al final d'aquesta temporada, amb la possibilitat d'ampliar el conveni a partir de l'estiu que ve. Segons va explicar el portaveu i vicepresident del Girona FC, Joaquim Boadas de Quintana, l'Uni ja ha rebut un primer pagament, amb la qual cosa veu com se li comença a resoldre la seva delicada situació econòmica. El nou acord rebaixa l'aportació del Girona, que ara se situa sobre els 85.000 euros.

L'Uni no va voler fer valoracions sobre el nou acord fins avui, ja que ahir a la nit tenia programada una reunió específica per tractar aquest assumpte. El club havia admès recentment que les jugadores no estaven al dia de cobrament i ara s'espera que amb els diners que es rebran del Girona (en principi el mes que ve ha d'arribar l'altra part), es podrà garantir bona part de la estabilitat econòmica d'aquesta temporada. "Nosaltres volem impulsar el Tots Som Girona i ampliar la massa social del Girona FC", va subratllar Boadas de Quintana a l'hora de valorar el nou acord, que vincula ara l'Uni directament amb el projecte multidisciplinar que volia impulsar Josep Delgado.

El Girona FC també ha estat negociant últimament amb el Sant Josep de LEB Or una rebaixa de l'acord de patrocini, però a diferència del que ha passat amb el bàsquet femení, encara no s'ha trobat cap solució i sembla, a més a més, que tot està encallat.

Encallats amb el Sant Josep

Sense anar més lluny ahir el president del Sant Josep, Francesc Ferroni, va reiterar en una entrevista al programa Mas Esport de COM Ràdio que el Girona "incomplia" el contracte d'esponsorització i que "ens han de fer vuit pagaments i d'aquests n'hem rebut un i n'han incomplert dos". El dirigent també va explicar que "no tenim diners a la caixa i per sort els últims desplaçaments eren a prop i els hem pogut fer en autobús". Quan el periodista Sergi Mas va preguntar-li si el conflicte s'acabaria resolent als tribunals, Ferroni va respondre que "només hi ha dues opcions, o paguen el que hi ha firmat, o haurem d'anar al jutjat a presentar denuncia".

Sobre la situació del Sant Josep, Joaquim Boadas de Quintana, portaveu del Girona FC, va limitar-se a dir que "segueixen les negociacions i quan hi hagi alguna novetat, la comunicarem". En qualsevol cas, l'equip de LEB Or viu la situació més delicada des de la seva refundació i si no hi ha canvis en els propers dies, aviat ja es deuran dos mesos de sou als jugadors.