La Federació Catalana de futbol està organitzant xerrades per comarques amb l'objectiu d'explicar a tots els clubs els canvis que s'han produït aquesta temporada en la mutualitat. Després de sis anys de ser gratuïta per al futbol base, la nova junta s'ha acabat veient obligada a fer-la pagar per culpa de la precària situació econòmica que hi ha a la Federació. Ahir el delegat a Girona, Jordi Bonet, va estar reunit a la seu de la UFEC de Salt amb clubs del Gironès.

A la província de Girona hi ha un total de 8.799 llicències de futbol base. La pòlissa mèdica té un cost de 42 euros per jugador/any en juvenil i cadet, mentre que els infantils paguen 14 euros i els alevins, benjamins i prebenjamins només han d'abonar-ne sis. Aquestes dues darreres categories són més econòmiques perquè la Federació en subvenciona una part del cost. La Federació Catalana calcula que a Girona els clubs hauran de fer front a uns 195.000 euros extres en concepte de la mutualitat dels seus futbolistes. N'hi ha que han assumit aquests diners dins del seu pressupost, i d'altres han optat per carregar-lo als pares augmentant el preu de la quota.

Jordi Bonet té previst recórrer totes les comarques gironines per presentar als clubs els canvis en la mutualitat i ahir, per exemple, va exposar la situació al Gironès. El delegat de la Federació a Girona va recordar que els clubs ja assumien el cost de la pòlissa dels equips amateurs i que la situació econòmica de la Federació els ha obligat ara a deixar d'oferir la mutualitat gratuïta pel futbol base tal com es feia en els darrers anys. Amb el canvi, la pòlissa mèdica passa a dependre al 100% de la Federació. Fins ara era una empresa externa a qui es derivaven els futbolistes que requerien atenció.