Bayern Munic i Inter de Milà tenen una cita amb la història avui al Santiago Bernabéu de Madrid, on dirimiran una final de la Lliga de Campions inesperada i inèdita a la recerca de la corona que lliura el Barcelona.

Trenta anys després el coliseu madridista torna a convertir-se en l'epicentre del futbol mundial, en l'escenari del xoc que designa el millor equip europeu.

L'esdevenir dels esdeveniments ha incrementat, si escau, el morbo del partit, ja que el tècnic lusità, tot guanyant el títol, es pot convertir en l'entrenador del Reial Madrid, i en aquest cas aconseguiria la seva segona 'Champions' a la seva pròxima casa .

Dos jugadors holandesos, un per bàndol, l´interista Wesley Sneijder i Arjen Robben, al costat bavarès, poden coronar al feu del qual van haver de sortir per la porta del darrere a principis de temporada.

Una cosa semblant els passa als ara interistes Samuel Eto'o, aquest de glòria barcelonista després de sortir de la pedrera blanca, Walter Samuel i Esteban Cambiasso, tots amb passat madridista.

El xoc es presenta a més com un duel de banquetes entre el 'mestre' Louis van Gaal, que també sap el que és guanyar la Lliga de Campions quan dirigia l'Ajax, i l´'alumne' Mourinho. Tots dos van coincidir al Barcelona entre 1997 i 2000 i l'holandès li va recomanar al lusità que no marxés al Benfica si era com a segon del quadre lisboeta, que seguís amb ell.

Anys després tornaran a veure's les cares. Un dels dos tornarà a coronar i s'unirà a Ernst Happel (Feyenoord el 1970 i Hamburg el 1983) i Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund el 1997 i Bayern el 2001) com a únics tècnics que poden presumir de guanyar el títol amb dos equips diferents.

Guanyar al Bernabéu no vol dir tan sols rellevar al tron el Barcelona, sinó que a més és el requisit per a tractar d'emular a l'equip de Pep Guardiola i aconseguir els sis títols.

Bayern i Inter arriben a Madrid amb el 'doblet domèstic' sota el braç i, de guanyar la Lliga de Campions, poden repetir la gloriosa marxa blaugrana amb les Supercopes i el Mundial de clubs.

El conjunt bavarès persegueix el seu cinquè títol després enllaçar tres a la dècada dels 70 i l'últim a Milà davant el València el 2001, amb el que igualaria amb el Liverpool a la tercera plaça històrica, i l'Inter busca el tercer 45 anys després d´aconseguir davant del Benfica la seva segona Copa d'Europa consecutiva.