L'italià Valentino Rossi (Yamaha), en MotoGP, el francès Jules Cluzel (Suter), a Moto2, i el català Pol Espargaró (Derbi) van marcar el ritme en la primera sessió d'entrenaments lliures per al Gran Premi de França, tercera prova del Campionat del Món.

En la categoria reina, Rossi va voler deixar clar des del principi als seus rivals que està disposat a recuperar el liderat, que de moment té el seu company d'escuderia, l'espanyol Jorge Lorenzo.

El nou vegades campió del món, a més, va aconseguir el millor crono (1:34.402), en un últim gir que va desplaçar l'australià Casey Stoner (Ducati), que sembla estar retrobant el seu millor estat de forma, a la segona posició.

El mallorquí Lorenzo, vencedor a Le Mans el 2009, es va fer amb la tercera posició per davant d'Andrea Dovizioso, que en els últims instants va superar al català Dani Pedrosa (Honda).

Elías, a la primera línia

El pilot manresà Toni Elías (Moriwaki) va marcar el millor temps en els entrenaments lliures de Moto2 del Gran Premi de França, al circuit de Le Mans.

Elies va parar el crono en 1:39.608 pels 1:39.616 de l'italià Andrea Iannone (Speed Up), els 1:39.655 del japonès Soya Tomizawa (Suter) i els 1:39.758 del colombià Yonny Hernández (BQR).

Espargaró mana en 125cc

Finalment, en 125cc, l'espanyol Pol Espargaró (Derbi), vencedor a Jerez, va superar el rècord del circuit, (1:43.918) i es va adjudicar la primera posició amb 1:43.908 per davant d'un Marc Márquez (Derbi) que no ha acusat cap molèstia física i es va quedar a cinc dècimes del de Granollers.

L'alemany Sandro Cortese (Derbi) va aconseguir el tercer lloc per davant del líder de la cilindrada, l'alacantí Nico Terol, que va patir un problema mecànic en la seva Aprilia a falta de tres minuts per al final que li va impedir millorar els seus registres.

El britànic Bradley Smith (Aprilia) continua sense fortuna. Així, va patir un trencament del cigonyal a meitat de la sessió i l'incident només li ha permès donar un gir més al final de la tanda. Amb només nou voltes, va acabar en la divuitena posició.