D

avid Millar podrà representar Escòcia en els Jocs de la Commonwealth 2010, que se celebraran a l'Índia, després de ser atesa la seva apel·lació contra la suspensió a perpetuïtat que li van imposar els responsables de l'equip escocès per dopatge. Millar, que actualment viu a Cornellà del Terri i corre pel Garmin nord-americà, va ser sancionat per dopatge i des que va reaparèixer s'ha convertit en un referent en la lluita contra el dopatge i en un exemple de "ciclista net". Aquesta mentalitat es va veure redimensionada amb la seva arribada al Garmin, l'equip que dirigeix Jonathan Vaughters i que té la base a Girona, on la política contra el dopatge és molt estricte.

Millar va ser suspès per dos anys el 2004 per consum d'EPO, però el seu càstig va ser augmentat pel Commonwealth Games Scotland (CGS), que el va inhabilitar per tornar a representar a Escòcia en aquesta competició. El director executiu de CGS, Jon Doig, va explicar que Millar "s'ha convertit, des que va tornar a la competició, en protagonista de campanyes contra el dopatge i en un gran educador sobre les conseqüències d'aquestes pràctiques, compartint les seves experiències amb altres esportistes". "En David ha estat autoritzat a competir per Escòcia a Nova Delhi, sempre que reuneixi les necessàries condicions esportives", va precisar Doig.

El ciclista, que haurà d'impartir un seminari contra el dopatge a esportistes escocesos com a condició per ser readmès a l'equip, va reconèixer les seves culpes en el passat: "Vaig cometre errors de jove en un esport brut i hauré de conviure amb aquests errors la resta de la meva vida, però he canviat i ara puc ser útil no només per al ciclisme sinó per a l'esport en general", va afirmar l'escocès.

Millar, no obstant això, continua estant inhabilitat per representar al Regne Unit en Jocs Olímpics perquè el Comitè Nacional Britànic suspèn a perpetuïtat tots els esportistes que donen positiu en un control de dopatge.