La victòria va permetre els Nuggets empatar 2-2 la sèrie al millor de set que torna a l'Staples Center de Los Ángeles, on es disputarà dimecres que ve el cinquè partit i el sisè serà de nou al Pepsi Center, de Denver.

Malgrat que l'estrella dels Nuggets, l'aler Carmel Anthony, va tenir una pobra actuació en atac, els Nuggets amb el base Chauncey Billups de gran líder i director en el joc d'equip van donar tota una exhibició de bàsquet, tant en atac, defensa, segones oportunitats, com en control de la pilota.

Ni el més que qüestionat arbitratge, que els va costar als Nuggets tres faltes tècniques, van impedir a l'equip de Denver dominar de principi a fi amb els 24 punts que va aconseguir Billups, va repartir tres assistències, va capturar tres rebots, va recuperar una pilota i va posar un tap.

Però si Billups i Smith eren els que posaven els punts per respondre a la inspiració individual de l'escorta Kobe Bryant, que juntament amb l'ala-pivot barceloní Gasol, van ser els únics que van mantenir els Lakers en el partit, l'aler Kenyon Martin també va sorgir amb el seu millor joc en el que va de la fase final.

Martin va aconseguir un doble-doble de 13 punts (5 d'11 tirs de camp i 3-4) amb 15 rebots, va posar dos taps i va donar dues assistències per encapçalar els jugadors dels Nuggets que van capturar 58 pilotes sota les cistelles, inclosos 20 ofensius, per només 40 dels Lakers.

No va ser només Martin qui va dominar sota les cistelles, també ho va fer l'ala-pivot reserva Chris Andersen, que s'ha guanyat l'honor de ser una de les armes amb les quals els Nuggets han passat a ser un equip amb opcions serioses a lluitar pel títol de lliga, si superen els Lakers.

La gran labor d'equip va fer possible que els Nuggets poguessin superar un començament de 0-10 que va tenir Anthony en els tirs de camp i 3-16 en concloure el partit amb només 15 punts i anar-se'n al descans set amunt (52-45) i 11 en el tercer (77-66).

Bryant va tornar a brillar en el joc individual amb 34 punts, inclosos 19 a la primera part, però va anotar 10 de 26 tirs de camp i només 2 de 10 triples, per tenir 12-13 des de la línia de personal, capturar set rebots i repartir cinc assistències.

Gasol va jugar 35 minuts, ho va establir Jackson quan el partit ja estava decidit per als Nuggets, i va aportar un doble-doble de 21 punts amb 10 rebots.

El jugador de Sant Boi va anotar 8 d'11 i 5-7 des de la línia de personal per ser el més consistent de l'equip, a més de donar quatre assistències i posar tres taps, però no només no va poder contenir l'exhibició encistelladora dels Nuggets que van aconseguir un parcial de 43-35 en el quart període.

Bynum va aconseguir 14 punts (6 de 7 tirs de camp i 2-3 des de la línia de personal), però només cinc rebots i el base Jordan Farmar va arribar als 10 punts per ser els quatre jugadors dels Lakers que van anotar en dobles dígits.

Fitxa tècnica:

120 - Denver Nuggets (22+30+25+43): Billups (24), Jones (12), Hilario (14), Anthony (15), Martin (13) -cinc inicial-, Andersen (6), J.R.Smith (24), Carter (2 ), Kleiza (10), Balkman (-), Petro (-) i Hart (-).

101 - Los Ángeles Lakers (19+26+21+35): Fisher (5), Bryant (34), Bynum (14), Ariza (3), Gasol (21) -cinc inicial-, Brown (3), Farmar (10), Powell (-), Odom (5), Walton (-), Vujacic (6) i Mbenga (-).

Àrbitres: Ken Mauer, Bill Spooner i Bennett Salvatore. Van assenyalar faltes tècniques a Martin, Anthony i Smith, dels Nuggets, i a Walton, dels Lakers. Walton també va quedar eliminat per personals.

Incidències: Quart partit de les finals de la Conferència Oest del bàsquet professional de l'NBA que es va disputar al Pepsi Center, de Denver, davant 19.155 espectadors.