Sánchez demana "seny i mesura" a la dreta i que accepti la legitimitat del proper govern espanyol

El candidat del PSOE afirma que gràcies a la "força" dels pactes governarà 4 anys més d'avenços socials i convivència

Pedro Sánchez, transmetent el seu suport als treballadors del PSOE davant les protestes violentes

Pedro Sánchez, transmetent el seu suport als treballadors del PSOE davant les protestes violentes / ACN

ACN

El candidat del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha demanat "seny i mesura" a la dreta. Durant la seva intervenció al Congrés del Partit Europeu Socialista (PES), aquest dissabte a Màlaga, Sánchez ha exigit al PP i a tota la dreta espanyola que acceptin la legitimitat del proper govern espanyol, que preveu formar "molt aviat". El líder del PSOE ha afirmat, en aquest sentit, que gràcies a la "força" dels pactes que ha pogut tancar de cara a la seva investidura i la legislatura, podrà governar 4 anys més d'avenços socials i convivència. Sánchez ha insistit que la dreta ha d'abandonar la seva "senda reaccionària" amb la qual ha advertit que avancen "cap a l'abisme".

El candidat socialista hasubratllat que, amb el seu vot, la ciutadania ja va dir el 23-J que Espanya només podia ser governada reconeixent el seu "pluralisme polític" i la seva diversitat territorial.

Sánchez també ha fet referències a les eleccions europees del 9 de juny. I ha demanat que, "més que mai", el socialisme lideri el front contra "l'onada reaccionària" de la dreta i l'extrema dreta, també a Europa. "Hem de ser el que sempre hem estat: humanistes, internacionalistes i demòcrates. Aquest és el significat de ser socialista", ha conclòs.