Mor una jove de 27 anys després de ser atacada per cinc gossos de pastura a Zamora

La mare va ser qui va trobar el cos sense vida de la seva filla

Vehicles de la Guàrdia Civil al lloc on es va produir l'atac mortal.

Vehicles de la Guàrdia Civil al lloc on es va produir l'atac mortal. / Cas obert

EFE

Cinc gossos de pastura, tres d'ells mastins i els altres dos gossos de carea, van ser els que van causar l'atac mortal a una jove que va morir aquest dilluns a la tarda quan passejava per un camí al terme municipal de La Hiniesta, pròxim a Roales del Pan, a Zamora.

La noia, de 27 anys, anava sola de passeig i va ser la seva mare qui la va trobar quan ja havia patit l'atac i va comunicar telefònicament els fets al pare, que al seu torn va donar avís als serveis d'emergències i a la Guàrdia Civil a les 18.19 hores d'aquest dilluns.

Fins al lloc es va desplaçar una UVI mòbil i personal sanitari que únicament va poder confirmar la defunció de la víctima, el cadàver de la qual va ser aixecat sobre les nou de la nit després de la intervenció d'una comissió judicial que investiga les circumstàncies de l'atac.

El cos sense vida ha estat remès a l'Institut Anatòmic Forense de Zamora on està previst que se li realitzi l'autòpsia aquest dimarts.

Els gossos de pastura van ser localitzats posteriorment per agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Zamora que s'han fet càrrec d'ells i han localitzat també al propietari, un ramader que haurà de prestar declaració judicial pel succés.

La morta residia a Roales del Pan al costat dels seus pares i solia sortir a passejar habitualment com va fer quan va patir l'atac mortal.

Els serveis psicològics de la Junta de Castella i Lleó encarregats d'actuar davant tragèdies han ofert suport a la família, molt impactada per l'ocorregut.

El succés ha causat gran consternació a Roales del Pan, un municipi d'un miler d'habitants situat a sis quilòmetres de Zamora. El seu alcalde, David García, ha anunciat la declaració de tres dies de dol oficial a la localitat en els quals les banderes en els edificis municipals onejaran a mitja asta. També ha lamentat l'ocorregut i ha demanat que s'investiguin les circumstàncies de l'atac.