21 de abril de 2019
21.04.2019
Coripe

Simulen l'afusellament i crema de Carles Puigdemont en un poble de Sevilla

Els veïns de Coripe fabriquen un ninot amb la cara de l'expresident i el passegen pel poble fins a penjar-lo d'un arbre

21.04.2019 | 19:24
Captura d'imatge del ninot que simulava Puigdemont.

Els veïns de Coripe (Sevilla) han simulat aquest diumenge l'afusellament i crema de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. En el marc de la festa de 'La Quema de Judas', els veïns del poble han fabricat un ninot amb la cara de Puigdemont i, juntament amb una estelada i un llaç groc, l'han passejat pels carrers fins a penjar-lo d'un arbre. Aleshores, li han disparat trets fins que ha començat a cremar. El ninot que s'afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció, representa alguna persona reconeguda que es consideri que durant l'any hagi fet alguna mala acció. Així, són els alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble i les seves famílies els responsables de la tria del personatge.

L'alcalde de Coripe, el socialista Antonio Pérez, va disculpar-se l'any passat per l'afusellament d'un ninot que representava l'assassina confessa del nen Gabriel, Ana Julia. Per això, davant de crítiques per racisme, Pérez va argumentar que ell creia que el personatge triat era Puigdemont.

El president de la Generalitat, ha lamentat el fet a través del seu compte de twitter:

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="ca" dir="ltr">Senzillament, hòrrid. Fàstic extrem. Intolerable. Ho denunciarem. <a href="https://t.co/1389pO78pd">https://t.co/1389pO78pd</a></p>&mdash; Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) <a href="https://twitter.com/QuimTorraiPla/status/1119983346942205953?ref_src=twsrc%5Etfw">21 d'abril de 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook