La cap de llista per Barcelona del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha carregat de nou contra ERC i ha afirmat que aquesta formació "no és de fiar". En un acte de campanya diumenge al migdia a Pineda de Mar (Maresme), Batet ha carregat contra els republicans, que "en els moments decisius no han estat mai a l'altura" i tampoc "han demostrat que els importi les polítiques d'esquerres".

A més de retreure'ls que "fessin pinça" amb la dreta per tombar els pressupostos i "obrissin la porta a un govern de dretes", també ha criticat que sostinguin un Govern amb una conselleria de Salut que "ha permès que hagin crescut les llistes d'espera i que ha precaritzat el sector sanitari". La candidata també ha cridat a la mobilització perquè no es repeteixi la situació a Andalusia, on "potser els va fer mandra" anar a votar i "això els ha portat un govern de dretes, amb PP, Cs i Vox".

L'endemà que Batet carregués ja contra la formació d'Oriol Junqueras pel seu paper al Govern en matèria d'Educació, ha carregat per la gestió de la conselleria de Salut, en mans d'Alba Vergés. Per a la candidata, el Departament "ha permès que les llistes d'espera hagin caigut un 23% al país, que els CAPs han perdut un de cada quatre professionals i que han precaritzat tot el sector sanitari", a més de culpabilitzar-los de "no donar una resposta a l'hospital que necessita el Maresme", que els assistents a l'acte han reivindicat.

"Ser d'esquerres no és això, i no és dir 'no' a la tramitació dels pressupostos", ha afegit. En aquesta línia, ha assegurat que les polítiques sanitàries amb "concreció" i que aportin hospitals i professionals són les dels socialistes. "Si volem un govern d'esquerres, cal votar a Pedro Sánchez", ha afegit.

Amb les enquestes que donen al PSC uns resultats favorables, Batet ha demanat als centenars d'assistents a un dels actes més grans que els socialistes han fet fins ara en campanya que vagin a votar. "Després no val lamentar-se, perquè no servirà de res; que els ho diguin als andalusos", ha afegit. "Els va fer mandra o van pensar que no calia anar a votar i abstenir-se, i això els ha portat a un govern de dretes", ha dit. "L'endemà van sortir a manifestar-se, i jo no vull que sortim l'endemà a manifestar-nos, vull que omplim les urnes de vots socialistes el 28-A".

A l'acte, que ha continuat amb una paellada popular, hi han participat el líder del PSC, Miquel Iceta, a més de l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor.