05 de febrer de 2019
05.02.2019

El govern espanyol accepta la presència d'un 'testimoniatge' a la taula de partits

Carmen Calvo, ha afirmat que seria "algú que pugui prendre nota i convocar, que ens pugui coordinar", tot i que ha deixat clar que no seria "un mediador"

05.02.2019 | 16:24

El govern espanyol accepta la proposta de la Generalitat d'establir un testimoniatge en les trobades entre els executius català i espanyol que les dues parts volen situar també a l'àmbit dels partits.

En declaracions als passadissos del Senat, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat que seria "algú que pugui prendre nota i convocar, que ens pugui coordinar, tot i que ha deixat clar que no seria "un mediador" perquè les dues parts actuen "dins de la llei i la democràcia". "Ha de ser una persona que entengui bé tot el que estem parlant en aquest país", ha afirmat la vicepresidenta, que ha afirmat –en referència al PP i a Cs- que "tan de bo tots els partits estiguessin disposats a dialogar dins de la llei per resoldre una situació tan complicada com la de Catalunya". "Estem parlant de la unitat de l'estat, de l'ordre constitucional i donar sortida a una situació que el PP ha generat"m ha apuntat.

En la seva resposta a una pregunta del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, Calvo ha acusat els populars d'haver "abandonat Catalunya" i d'haver deixat com a llegat un augment de l'independentisme durant el seu mandat per la negativa a dialogar i per haver "cedit a entregar" aquest problema "a la justícia". En tot cas ha afirmat que el govern espanyol "no farà res al marge de la Constitució".

"Deixin al govern que dialogui i que amb la llei i el diàleg acosti solucions", ha afirmat. L'executiu espanyol obre portes d'aquesta manera a la possibilitat d'acostar posicions amb la Generalitat de cara a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Esat per al 2019 malgrat que ERC ja ha presentat una esmena a la totalitat dels comptes (que pot retirar fins el pròxim dimecres 13 de febrer).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho