La portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha acusat avui el líder de Cs, Albert Rivera, d'haver perdut "fa molt" el centre i "ara està perdent el nord", després de la decisió de Ciutadans de no donar suport a la convalidació en la cambra baixa del decret llei per exhumar les restes de Franco.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans a Almeria, on ha preguntat a Rivera el perquè d'aquesta decisió si l'11 de maig de l'any passat va aprovar una proposició no de llei on "precisament es deia que calia treure a Franco del Valle de los Caídos, per què canvien ara de posició? "

"La resposta és que mai defrauden, que sempre que tenen l'oportunitat real de posicionar-se políticament ho fan cada vegada més escorats a la dreta (...) en aquesta lluita que tenen fratricida amb el PP sobre qui és més de dretes", ha respost a la seva pròpia pregunta.

Per això, assegura que espera que Ciutadans "recapaciti" i torni a la postura de fa un any perquè "aquest país no es pot permetre seguir amb aquesta anomalia democràtica" en una "democràcia plena" que té "de tancar les ferides".

Ha assenyalat a més que l'exhumació és un requeriment de "diversos organismes internacionals com la pròpia Nacions Unides" i que no és normal quan es compleixen 40 anys de Constitució i 43 de la mort de Franco que "aquest país tingui un mausoleu dedicat a un dictador ".

"Per això, l'obstinació del Grup Socialista, del Govern socialista de treure a Franco del Valle de los Caídos. Ho farem. Es va a aprovar aquest Reial decret divendres i anem a treure a Franco del Valle de los Caídos", ha sostingut.