10 de octubre de 2017
10.10.2017
40 A˝os
40 A˝os

BulgÓria cessarÓ Stˇitxkov del cÓrrec de c˛nsol a Barcelona

El ministeri d'Exteriors b˙lgar es desmarca de les recents declaracions de l'exfutbolista del Barša i recorda que Espanya Ús un soci estratŔgic

10.10.2017 | 16:42
BulgÓria cessarÓ Stˇitxkov del cÓrrec de c˛nsol a Barcelona

El Ministeri búlgar d'Exteriors ha anunciat avui que cessarà l'exfutbolista Hristo Stóitxkov del càrrec de cònsol honorari de Bulgària a Barcelona, després de les seves "recents aparicions públiques".

En un comunicat, la citada autoritat búlgara assegura haver iniciat el procediment per retirar-li a l'exjugador del Barcelona el títol diplomàtic que ostenta des de fa més de sis anys, i avança que la decisió definitiva serà adoptada aviat pel Consell de Ministres.

"El Regne d'Espanya és un soci estratègic i amic de Bulgària, mantenim excel·lents relacions bilaterals a tots els nivells i una cooperació intensa en totes els àrees d'interès mutu", destaca la nota.

El text no és refereix directament als declaracions la setmana passada de l'exjugador del Barcelona sobre la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría i els seus familiars, a qui va qualificar de "franquistes". Dies després, va demanar disculpes a Santamaría "però només pel seu fill".

Stóitxkov va ser designat cònsol honorari de Bulgària, amb seu a Barcelona i jurisdicció consular per al territori dels comunitats autònomes de Catalunya i Aragó, el 29 de juliol del 2011.

La decisió de posar fi a aquesta responsabilitat s'ha relacionat oficialment i en primer terme amb períodes importants d'absència del titular.

"Els últims anys l'activitat d'Stóitxkov com a cònsol honorari ha estat obstaculitzada pel fet que resideix principalment als Estats Units", explica el comunicat.

Però reconeix també que, "a més, cal tenir en compte que el futur compliment eficaç dels funcions de cònsol honorari per part del senyor Stoichkov serà dificultat en complicar-la hi seva comunicació amb els autoritats oficials del Regne d'Espanya després dels seves recents aparicions públiques".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho