El fiscal del 'cas Nóos', Pedro Horrach, ha demanat presó eludible sota fiança de 200.000 euros per al cunyat del Rei, Iñaki Urdangarin. Per al seu soci a l'Institut Nóos, Diego Torres, ha demanat presó sota fiança de 100.000 euros. Horrach ha fet aquesta petició en la vista que s'ha celebrat aquest dijous a l'Audiència de Palma gairebé una setmana després que es fes pública la sentència del cas i que va condemnar Urdangarin a 6 anys i 3 mesos de presó i a Torres a vuit anys i mig. Es preveu que el tribunal decideixi en les pròximes hores quines mesures cautelars aplica per a tots dos. La vista ha començat cap a les 10.30 hores i ha durat poc més de mitja hora.

`Per la seva banda, l'Advocat de l'Estat no ha demanat mesures cautelars per a Urdangarin, mentre que per a Diego Tores ha demanat mesures com embargaments o retenció d'ingressos, descartant peticions de presó preventiva. L'Advocacia de les Illes Balears, que representa el govern balear, s'ha adherit a la petició feta per la Fiscalia.

En canvi, les defenses s'han oposat a les mesures demanades i Urdangarin i Torres només han fet ús del seu torn per fer seves les paraules dels seus advocats.

L'Audiència de Palma va condemnar divendres passat a sis anys i tres mesos de presó l'exduc de Palma i a vuit anys i mig al seu exsoci Diego Torres. L'expresident balear Jaume Matas també va ser condemnat a tres anys i vuit mesos de presó. En canvi, va absoldre la infanta Cristina, tot i que haurà de pagar uns 265.000 euros com a responsable civil de manera solidària amb el seu marit. La resta de condemnats podran eludir l'ingrés a presó amb el pagament d'una multa.

La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Suprem. El fiscal va demanar celebrar una vista per decidir si s'aplicaven mesures cautelars contra els condemnats fins que la sentència sigui ferma.