L´exduc de Palma Iñaki Urdangarin ha estat condemnat a 6 anys i 3 mesos anys de presó.Per la seva banda, la seva esposa Cristina de Borbó, germana del rei Felip VI, ha estat absolta dels càrrecs que se li imputaven però haurà de pagar una multa de 265.000 euros com a responsable civil pel cas Nóos.

Urdangarin estava acusat, entre altres delictes, de frau a l´Administració, malversació de fons públics, estafa, tràfic d´influències i delictes contra la Hisenda Pública. A més, el tribunal també castiga Urdangarin amb set anys i un mes d'inhabilitació i a pagar una multa de 512.553, 68 euros.

El tribunal ho ha comunicat als procuradors dels 17 acusats a partir del migdia per internet, però el text complet de la sentència s'ha lliurat en el Palau de Justícia mitjançant una memòria USB o dispositiu similar.

Tres anys de presó per a Matas, vuit per a Torres

A banda de la sentència referent al cunyat del rei, el jutge també ha condemnat l'exsoci d'Urdangarin Diego Torres a 8 anys i sis mesos de presó, a més de 8 anys d'inhabilitació i una multa de 1.723.843,10 euros per diversos delictes de prevaricació, frau fiscal, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i delictes contra la Hisenda Pública.

L'expresident de les illes Balears Jaume Matas, al seu torn, ha rebut una pena de 3 anys i 8 mesos de reclusió i 7 anys d'inhabilitació per delictes de falsetat documental, malversació i frau fiscal.

Els encausats pel cas Nóos

José Luis Ballester i Gonzalo Bernal també han estat condemnats a 15 mesos i dos dies de presó cadascú, tot i que no hauran d'entrar al presidi. En canvi, el magistrat ha absolt, a més de la infanta, els membres de l'anomenada trama valenciana del cas, composta per Alfonso Grau, Luis Lobón, José Manuel Aguilar i Elisa Maldonado. També han estat exhonerades Mercedes Coghen i Ana María Tejeiro, l'esposa de Torres, encara que aquesta última haurà de pagar una multa conjunta de 344.934 euros.

El tribunal també ha condemnat l'acusació particular impulsada pel sindicat Manos Limpias, que en aquest cas haurà d'abonar el cost del judici oral a la infanta Cristina i la meitat del que es va celebrar contra Ana María Tejeiro Losada.