El president i els vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han donat suport als magistrats del TSJC després de les concentracions en favor dels imputats pel 9-N, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, que han tingut lloc aquest dimarts davant la seu de la màxima institució judicial de Catalunya. El CGPJ ha donat suport a la declaració que han fet avui els magistrats catalans, en què criticaven que les concentracions tenien la voluntat d'influir en el seu judici. Alhora, els membres del CGPJ han manifestat la "voluntat ferma davant d'una actuació tan intolerable" de prestar tota l'empara als magistrats del TSJC.

L'òrgan del govern dels jutges espanyols considera que els "greus fets denunciats" afecten els principis "més essencials" de l'Estat de Dret, com són la independència judicial i la separació dels diferents poders del mateix.

La declaració dels membres del CGPJ està signada pel presidente del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i pels vocals de l'òrgan de govern dels jutges Mar Cabrejas, Ángeles Carmona, Victoria Cinto, Álvaro Cuesta, Nuria Díaz, Juan Manuel Fernández, Rafael Fernández Valverde, Fernando Grande-Marlaska, Vicente Guilarte, Carmen Llombart, José María Macías, Juan Martínez Moya, Gerardo Martínez Tristán, Rafael Mozo i Wenceslao Olea.