09 de setembre de 2015
09.09.2015

El Congrés aprova una esmena per destinar 200 MEUR més a l'atenció als refugiats

La xifra, recolzada per tots els grups, se sumarà als 53 milions que ja recollien els pressupostos de l'Estat

09.09.2015 | 18:05

La Comissió de pressupostos del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres una esmena als pressupostos generals de l'Estat per al 2016 signada conjuntament per tots els grups parlamentaris perquè l'Estat destini 200 milions d'euros més a l'atenció als refugiats sirians i afganesos que arribaran en els pròxims mesos. Els 200 milions se sumaran als 53 milions que els pressupostos generals de l'Estat ja incloïen per a l'atenció als refugiats. L'Estat ha acceptat aquest dimecres la xifra de 14.931 refugiats que ha acordat la Comissió Europea.

L'esmena, signada pel PP, Grup Socialista, CDC, UDC, ERC, Esquerra Plural, PNB i altres formacions del Grup Mixt recorda que cal incrementar les partides del Programa de reassentament i reubicació de refugiats. Els 200 milions sortiran d'una de les partides destinades a finançar el Servei Públic d'Ocupació Estatal.

L'exposició de motius de la modificació pressupostària assegura que els pressupostos generals de l'Estat ja recollien un "reforçament del sistema d'acollida de sol·licitants de protecció internacional" en atenció "a l'increment de les xifres d'arribades de sol·licitants a Espanya així com en base a la proposta de xifres per a la seva reubicació" presentada per la Comissió Europea al juliol del 2015.

No obstant això, apunta que "l'evolució dels esdeveniments des del juliol del 2015 fan previsible la continuació de l'augment del ritme d'arribades de sol·licitants a l'Estat", fet que "s'uneix a la presentació per part de la Comissió d'una nova proposta de xifres de reubicació que per a Espanya suposaria sumar al que ja estava previst al juliol l'arribada de 14.931 persones".

Tot plegat, segons tots els grups, "fa oportú incrementar el reforçament ja previst al Programa de reasentament i reubicació de refugiats en 200 milions d'euros".

Aquest dimecres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha aclarit que el seu executiu accepta acollir els 14.931 refugiats que ha fixat la Comissió Europea per a l'Estat ja de manera oficial.

"És voluntat del govern assumir aquesta xifra" i "estem treballant intensament perquè aquestes persones tinguin garantides no només l'acollida, sinó a mitjà i llarg termini la integració que mereixen al nostre país", ha afirmat.

La vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, ja va avançar aquest dimarts que la Generalitat espera que prop de cinc-mil d'aquests refugiats arribin a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema