19 de novembre de 2014
19.11.2014

El Constitucional suspèn temporalment la llei catalana que prohibeix el 'fracking'

El de de l'Alt Tribunal ha admès a tràmit un recurs presentat pel govern espanyol com a Cantàbria, Navarra i La Rioja

19.11.2014 | 16:16

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra la llei catalana que prohibeix la utilització de la tecnologia de la fracturació hidràulica, de manera que la normativa ha quedat suspesa de manera temporal, per un termini màxim de cinc mesos. El consell de ministres va aprovar el passat 24 d'octubre la presentació del recurs al·legant que aquesta regulació és competència de l'Estat i recordant que la normativa bàsica "permet la fractura hidràulica i garanteix, alhora, els valors mediambientals". Per la seva part, el govern català va veure la impugnació com un atac a l'autogovern i a la possibilitat de fer una política energètica pròpia.

La normativa catalana que de moment està suspesa detalla que la fracturació hidràulica no és permesa "quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona". Concretament, es tracta de l'article 167.1 i les disposicions transitòries 5a i 8a de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de l'anomenada llei d'acompanyament dels pressupostos -Llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de Catalunya-.

El 'fracking' també va ser prohibit a Cantàbria, Navarra i la Rioja, si bé el govern espanyol també va recórrer aquestes lleis autonòmiques i el Tribunal Constitucional ja li ha donat la raó a Cantàbria i la Rioja. Igual que en el català, en el cas navarrès la llei ha estat suspesa temporalment per l'alt tribunal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema